Αποκάλυψη για τη Mercedes-AMG F1 W12 E Performance

Η Mercedes-AMG παρουσίασε το μονοθέσιο, με το οποίο θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο Κατασκευαστών στη Formula 1

  • -
  • -

Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes-AMG F1 W12 E Performance! Η γερμανική ομάδα παρουσίασε το νέο μονοθέσιο με το οποίο οι Lewis Hamilton και Valtteri Bottas θα διεκδικήσουν τον 8ο τίτλο Κατασκευαστών για λογαριασμό της Mercedes-Benz. Το μονοθέσιο αποτελεί μία εξέλιξη αυτού που είδαμε στις πίστες το 2020 και πλέον στην ονομασία του προστέθηκε και ο χαρακτηρισμός «Performance». Στοιχείο που θα συνοδεύει όλα τα υβριδικά μοντέλα επιδόσεων της γερμανικής εταιρείας. Ελαφρώς διαφοροποιημένη είναι η σχεδίαση του μονοθεσίου, διατηρώντας ως βάση το μαύρο χρώμα, αλλά με μεγαλύτερες δόσεις από… ασημί. Αυξημένη είναι η παρουσία του brand της AMG, αλλά και της Ineos που πλέον κατέχει ποσοστό στην ομάδα.

Με την Mercedes-Benz να έχει κυριαρχήσει τη νεότερη εποχή του Πρωταθλήματος της Formula 1, ο επικεφαλής της ομάδας Toto Wolff δεν περιμένει κάτι λιγότερο από ακόμα έναν τίτλο. «Κάθε χρόνο εστιάζουμε από την αρχή στους στόχους μας. Μπορεί να ακούγεται ως κάτι απλό, αλλά είναι αρκετά δύσκολο και για αυτό δεν υπάρχουν πολλές ομάδες με επτά τίτλους Κατασκευαστών. Αρκετά μπορεί να συμβούν και δεν είναι δύσκολο να συνηθίσεις στις επιτυχίες, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να μην παλέψεις σκληρά για τη νίκη. Όμως, η ομάδα μας δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο ποτέ. Σε όλους βλέπω την ίδια πείνα, το ίδιος πάθος και την θέληση που διέκρινα όταν βρέθηκα για πρώτη φορά εδώ το 2013.»

Το 2021 υπάρχουν μία σειρά από αλλαγές στους κανονισμούς, και συγκεκριμένα στον τομέα της αεροδυναμικής, οι οποίες έχουν σαν στόχο να μικρύνει η ψαλίδα ανάμεσα στον ανταγωνισμό. Κάτι που σημαίνει ότι το νέο μονοθέσιο έχει αλλαγές στα αεροδυναμικά βοηθήματα, αν και παράλληλα αναβαθμισμένη θα είναι η ανάρτηση, το σύστημα ψύξης και ο κινητήρας με το υβριδικό σύστημα. Σημειώστε, πως οι ριζικές αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς της Formula 1 θα παρουσιαστούν στη γενιά των μονοθεσιών του 2022.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...