"Πιο πρακτικό το νέο Qashqai, πιο πολυτελές το Ariya". O αντιπρόεδρος σχεδίασης της Nissan μιλάει στο GOCAR

Εμφανείς ομοιότητες ανάμεσα στα δύο SUV της Nissan, αλλά και στόχευση σε διαφορετικό κοινό

  • -
  • -

Η αποκάλυψη του νέου Qashqai είναι φυσιολογικό να βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας όσον αφορά το χώρο του αυτοκινήτου. Άλλωστε πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή SUV στην Ευρώπη και το best seller στην κατηγορία του στην Ελλάδα. Από το 2007 μέχρι σήμερα, το μοντέλο της Nissan μετρά πάνω από 3 εκατ. πωλήσεις και η τρίτη γενιά του είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα "βαδίσει" στο δρόμο της επιτυχίας.

Μέσω διαδικτύου είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον αντιπρόεδρο της Nissan Ευρώπης, υπεύθυνο για τον τομέα της σχεδίασης, Matthew Weaver. Στην ερώτησή μας για τις σχεδιαστικές ομοιότητες που έχει το νέο Qashqai με το αμιγώς ηλεκτρικό Ariya, απάντησε: "Τα δύο μοντέλα έχουν ξεκάθαρη σύνδεση, τόσο σχεδιαστικά όσο και στον τομέα της αεροδυναμικής. Το Ariya δείχνει σαν να έχει δημιουργηθεί από τη ροή του αέρα".

Όσον αφορά τις διαφορές Qashqai και Ariya, ο κ. Weaver μας είπε: "Το μεν Qashqai είναι πιο πρακτικό και απευθύνεται σε μεγαλύτερο εύρος πελατών. Το δε Ariya είναι πιο premium".

To νέο Qashqai θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στη Μ. Βρετανία και οι πωλήσεις του στην Ελλάδα αναμένεται να αρχίσουν την άνοιξη.



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...