Σειρά της αναβίωσης του Renault 4 ως ηλεκτρικό!

Μετά το Renault 5 η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζει την αναβίωση και του «4», φυσικά ως αμιγώς ηλεκτρικό

  • -
  • -

Πριν από μερικές εβδομάδες η Renault γνωστοποίησε με κάθε επισημότητα το επαναλανσάρισμα του 5 ως αμιγώς ηλεκτρικό. Σήμερα, όπως αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα, αποτελεί ειλημμένη απόφαση πως το επόμενο μοντέλο που θα προστεθεί στη γκάμα των EV της γαλλικής εταιρείας θα είναι το Renault 4. Το Renault 5 αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023 και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το «4» που φέτος γιορτάζει 60 χρόνια ζωής θα λανσαριστεί δύο χρόνια αργότερα, το 2025. Χαρακτηριστικά, ο CEOτ ης Renault, Luca de Meo, είχε υποστηρίξει σε δηλώσεις του πως μετά το ηλεκτρικό 5 θα ακολουθήσει ακόμα ένα μοντέλο του είδους, το οποίο θα αποτελεί ακόμα μία αναβίωση από πλευράς Γάλλων.
ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΙΓΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ RENAULT 5

Μάλιστα, ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Renault, GillesVidal, είχε αποκαλύψει ότι η ρετρό τάση θα είναι εμφανής σε πολλά από τα επόμενα μοντέλα της γαλλικής εταιρείας. Το νέο 4 θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Renault 5, την CMF-BEV, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα μηχανικά του μέρη. Η προσέγγιση του θα είναι πιο ρετρό και με έμφαση στις αστικές μετακινήσεις, την ώρα που το 5 θα αποτελεί μία έκδοση με μεγαλύτερη έμφαση στα δυναμικά χαρακτηριστικά.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΜΙΓΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ RENAULT MEGANE eVISION

Πάντως, στη Renault αποκλείουν το ενδεχόμενο ένα από τα δύο μοντέλα να αντικαταστήσει το άκρως επιτυχημένο Zoe. Σημειώστε, ότι τη νέα χρονιά αναμένεται να παρουσιαστεί το αμιγώς ηλεκτρικό Megane eVision, ενώ το 2023 θα ακολουθήσει ακόμα μία κατασκευή του είδους στο C-Segment. Κινήσεις που αναδεικνύουν την επιθετική στρατηγική της Renault αναφορικά με τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...