Η Renault γιορτάζει τα 60 χρόνια του 4L

Το 2021 είναι η χρονιά του 4L, με τη Renault να πραγματοποιεί μία σειρά από ενέργειες για να γιορτάσει τα 60 χρόνια του εμβληματικού μοντέλου

  • -
  • -

Το Renault 4L είναι ένα εμβληματικό μοντέλο για τη γαλλική εταιρεία. Με περισσότερα από 8 εκατομμύρια πωλήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες και σε μία περίοδο 30 ετών, έγινε σύμβολο μίας ιδιαίτερης και ποπ κουλτούρας. Φέτος, το θρυλικό 4γιορτάζει 60 χρόνια από τη χρονιά που παρουσιάστηκε και η Renault θα το γιορτάσει με μία σειρά από ενέργειες, αφιερώματα χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και όχι μόνο.

Κάθε μήνα στις 4 και στις 14 συγκεκριμένα, θα διαθέτει αποκλειστικό υλικό το οποίο θα αφορά όχι μόνο τους λάτρεις του 4L, αλλά και της αυτοκίνησης γενικότερα. Συμπεριλαμβάνοντας συνεντεύξεις με κατόχους του μοντέλου, συλλέκτες, αλλά και διάσημους. Στόχος είναι να ανατρέξουμε στο παρελθόν και να μάθουμε την ιστορία του 4L, ενός μοντέλου που χαρακτήρισε μία ολόκληρη εποχή. Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η Renault είναι πιθανό να αλλάζει και να εμπλουτίζεται, ενώ θα πραγματοποιηθούν επιπλέον εκδηλώσεις σε τοπικές αγορές, και όχι μόνο σε διεθνές επίπεδο. Ας πάρουμε όμως μία μικρή ιδέα από τα highlights των επόμενων μηνών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΓΚΡΗ ΜΕ ΤΟ RENAULT 4L


Φεβρουάριος: Θα παρουσιαστούν εικόνες του σχεδιαστή Greg με τις απεικονίσεις του από διάφορες εκδόσεις του 4L να είναι αντιπροσωπευτικές από πολλές και άγνωστες πτυχές της σταδιοδρομίας του γαλλικού μοντέλου. Τον ίδιο μήνα θα παρουσιαστεί στη Champs-Elysees μία… παριζιάνικη εκδοχή του 4L, η οποία θα διαθέτει μοναδικό χρωματικό σχεδιασμό.

Μάρτιος: Το τμήμα Renault Classic θα παρουσιάσει 30 4L, εκ των οποίων τα 12 θα είναι σπάνιες εκδόσεις.  

Απρίλιος: Θα δημοσιοποιηθούν μία σειρά από μικρά βίντεο που θα έχουν γυριστεί με την τεχνική StopMotion, χρησιμοποιώντας μινιατούρες του 4L.

Μάιος: Θα παρουσιαστούν συλλεκτικά αντικείμενα που θα έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για τα 60 χρόνια του 4L και θα είναι διαθέσιμα για αγορά. Παράλληλα, θα ανέβει στο διαδίκτυο μία σειρά από βίντεο που θα παρουσιάζουν τα μυστικά του 4L μέσα από διάφορες εκδόσεις και την πάροδο του χρόνου.

Ιούλιος: Με δεδομένο ότι έχει πρωταγωνιστήσει στο σινεμά, το 4L θα κάνει την εμφάνιση του στο κόκκινο χαλί της 74ης εκδοχής του Φεστιβάλ των Καννών. Επίσης, τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί η έκθεση 4L pop icon, με κεντρικό πρόσωπο το γαλλικό μοντέλο.

Σεπτέμβριος: To 4L θα συναντηθεί με το αμιγώς ηλεκτρικό Zity, το μοντέλο που χρησιμοποιείται για υπηρεσίες car sharing.

Μέσα στη χρονιά θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις, οι οποίες και θα ανακοινωθούν σύντομα. To ερώτημα που απασχολεί περισσότερο είναι κατά πόσο θα δούμε μία αναβίωση του 4L, όπως έγινε προσφάτως με το Renault 5. Η φημολογία είναι έντονη ότι το εμβληματικό μοντέλο θα επιστρέψει και αυτό με τη σειρά του στην παραγωγή, αποκλειστικά σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Και ο εορτασμός των 60 ετών ίσως να είναι ο ιδανικός τρόπος για την επισημοποίηση της αναβίωσης του.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...