Αποκάλυψη για το νέο Ford F-150 Raptor [Video]

Με κινητήρα V6 στην «απλή» μορφή και V8 ως Raptor R

  • -
  • -

Μπορεί με την πρώτη ματιά τα νέα F-150 και F-150 Raptor αντίστοιχα, να μην δείχνουν τόσο διαφορετικά σε σχέση με τον προκάτοχο τους, αλλά το best-seller pick-up της Ford κρύβει σημαντικές αλλαγές κάτω από τις λαμαρίνες. Ακόμα δεν έχουμε δεδομένα που να αφορούν αποδόσεις κινητήρα αλλά προς το παρόν το Raptor θα εξοπλίζεται με έναν twin-turbo V6 κινητήρα 3,5 λίτρων, ενώ μέσα στο 2022 φαίνεται πως θα δούμε και μία έκδοση Raptor R με κινητήρα V8.

Όσον’ αφορά τον V6 κινητήρα, η νέα γενιά του αμερικανικού pick-up θα φέρει ένα νέο σύστημα εξάτμισης, το οποίο θα προσφέρει και την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 4 διαφορετικά modes ήχου: Quiet, Normal, Sport και Baja. Παράλληλα, το νέο Raptor θα φέρει και 7 διαφορετικά προγράμματα οδήγησης τα οποία θα επηρεάζουν τους γνωστούς τομείς όπως, την μετάδοση του κιβωτίου, την απόκριση του γκαζιού και την ρύθμιση της ανάρτησης. Ιδιαίτερη σημασία όμως έχει δοθεί στο τελευταίο, καθώς η ανάρτηση του ανανεωμένου μοντέλου έχει αναθεωρηθεί πλήρως, με την Fox να έχει συνδράμει σημαντικά, ενώ η διαδρομή έχει φτάσει τα 36 εκατοστά εμπρός και 38 πίσω.

tires

Για τα ελαστικά έχει φροντίσει η θρυλική κατασκευαστική ελαστικών από τους αγώνες εκτός δρόμου, BFGoodrich. Εμφανισιακά, τόσο εξωτερικά, όσο και εξωτερικά, οι αλλαγές δεν είναι ιδιαίτερα διακριτές σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Στο εμπρός μέρος συναντάμε νέο καπό και αναθεωρημένη μάσκα, ενώ πίσω η πόρτα της καρότσας είναι καινούργια. Η ίδια φιλοσοφία μικρών αλλαγών συνεχίζει και στην καμπίνα, με τις μόνες αλλαγές να είναι μερικές νέες πορτοκαλί λεπτομέρειες, λίγα μέρη από ανθρακώνημα και paddles από το εκρηκτικό Shelby GT500.

Δυστυχώς πληροφορίες για το κόστος του νέου pick-up δεν έχουν γίνει διαθέσιμες ακόμα, αλλά μέχρι την κυκλοφορία του που αναμένεται για το ερχόμενο καλοκαίρι, σίγουρα θα μάθουμε περισσότερα.

front

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...