Διαθέσιμη στην Ελλάδα η Skoda Octavia Scout (τιμή)

Η περιπετειώδης έκδοση της νέας Octavia, με crossover χαρακτηριστικά ξεκινάει την εμπορική της πορεία

  • -
  • -

Άμεσα διαθέσιμη στην ελληνική αγορά είναι η νέα Skoda Octavia Scout με τιμή στα 39.900 ευρώ. Προσφέρεται αποκλειστικά με sportwagon αμάξωμα για περισσότερη πρακτικότητα και είναι 15 mm ψηλότερη από την απλή έκδοση του μοντέλου, με την καθαρή απόσταση από το έδαφος να είναι 163 mm. Εξοπλίζεται με το πακέτο Rough-Road, το οποίο αναβαθμίζει την εικόνα του και του χαρίζει πιο περιπετειώδη χαρακτήρα.

Η μετάδοση της κίνησης περνάει και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DSG. Κάτω από το εμπρός καπό βρίσκεται ο 2λιτρος πετρελαιοκινητήρας 2.0 TDI με απόδοση 200 ίππων. Η τελική ταχύτητα είναι 230 km/h, ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 6,8 δευτερόλεπτα, με τη συνδυασμένη μέση κατανάλωση να είναι 5,1 lt/100 km.

Η νέα Skoda Octavia Scout έχει μήκος 4.703 mm, πλάτος 1.829 mm και ύψος 1.488 mm. Εξωτερικά διακρίνεται για τους νέους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με τα προστατευτικά που εκτείνονται και κάτω από το αμάξωμα, ενώ σε μαύρο χρώμα τα συναντάμε και στα φτερά. Λεπτομέρειες σε ασημί χρώμα βρίσκονται στα πλαίσια των παραθύρων, τις ράγες οροφής, αλλά και των εξωτερικών καθρεπτών. Τα φώτα είναι τεχνολογίας full LED Matrix.

Πλούσια είναι και η παλέτα τεχνολογιών ασφάλειας, της νέας Skoda Octavia Scout. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει head up display, Collision Avoidance Assist (Υποβοήθηση Αποφυγής Σύγκρουσης) και το Turn Assist (Υποβοήθηση Στροφής). Το Side Assist (Πλευρική Υποβοήθηση) προειδοποιεί τον οδηγό για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω ή όταν βρίσκονται στο τυφλό σημείο, σε απόσταση μέχρι και 70 μέτρων.

Σε αστικό περιβάλλον, το Front Assist - συμπεριλαμβανομένης της Προληπτικής Προστασίας Πεζών και Ποδηλατών - προειδοποιεί για συγκρούσεις οπτικά, ακουστικά καθώς και ενεργοποιώντας απαλά τα φρένα, ενώ μπορεί και να επιβραδύνει το αυτοκίνητο όταν αυτό είναι απαραίτητο. Ανιχνεύει κινούμενα και ακίνητα οχήματα στο ρεύμα κίνησης, καθώς και ποδηλάτες και άτομα που κινούνται μπροστά από το αυτοκίνητο.

Στο εσωτερικό οι λεπτομέρειες που την καθιστούν ξεχωριστή είναι οι διακοσμητικές λωρίδες σε στιλ ξύλου ή σε ασημί φινίρισμα και οι νέες επενδύσεις των καθισμάτων με το λογότυπο Scout ραμμένο πάνω τους. Στο τιμόνι με τις δύο ακτίνες οι επένδυση είναι δερμάτινη και φιλοξενούνται στο πίσω μέρος του τα paddles αλλαγών ταχυτήτων. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών είναι στάνταρ. Επιπλέον, τα συστήματα infotainment προέρχονται από τη νέα γενιά του Modular Infotainment Matrix του Volkswagen Group και είναι διαρκώς online χάρη στην ενσωματωμένη eSIM.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...