Αναβίωση της θρυλικής Jaguar C-Type

Η Jaguar θα κατασκευάσει 8 πιστά αντίγραφα της C-Type που κέρδισε δύο φορές τις 24 Ώρες του Le Mans τη δεκαετία του ‘50

  • -
  • -

Η Jaguar γιορτάζει 70 χρόνια από τη νίκη της στις 24 Ώρες του Le Mans το 1951 με τη θρυλική C-Type. Με αφορμή τη συγκεκριμένη επέτειο, το τμήμα Jaguar Classic θα κατασκευάσει μόλις οκτώ πιστά αντίγραφα του πετυχημένου αγωνιστικού μοντέλου της δεκαετίας του ‘50. Η C-Type είχε σχεδιαστεί από τον Malcolm Sayer, ο οποίος αργότερα θα… «πρόσφερε» στην αυτοκίνηση μοντέλα όπως η E-Type, η XJ13 και η XJS. Η αγωνιστική C-Type θεωρείται ως ένα από τα πλέον επιτυχημένα μοντέλα της βρετανικής εταιρείας, αφού είχε επικρατήσει στις 24 Ώρες του Le Mans τόσο το 1951 όσο και το 1953. Φυσικά, είχε σημειώσει νίκες και σε άλλους αγώνες, όπως το Mille Miglia, οι 12 ώρες του Reims και πολλές ακόμα σε διεθνές ή εθνικό επίπεδο.

Η C-Type του 2021 θα είναι μία χειροποίητη κατασκευή, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μοντέλου που επικράτησε στο Le Mans το 1953. Αυτό σημαίνει ότι θα διαθέτει δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς, στοιχείο που ήταν πρωτοποριακό για εκείνη την εποχή. Μάλιστα, το συγκεκριμένο σύστημα πέδησης είχε εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Dunlop. Ο εξακύλινδρος κινητήρας των 3,4 λίτρων έχει απόδοση 220 ίππων και σε συνδυασμό με το βάρος των 965 κιλών προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις. Τηρουμένων πάντα των αναλογιών και με δεδομένο ότι παρουσιάστηκε τη δεκαετία του ’50. Βλέπετε, τα 8 sec για το 0-100 km/h και τα 240 km/hτελικής ταχύτητας ήταν εξαιρετικά νούμερα για την εποχή.

Για την κατασκευή θα χρησιμοποιηθούν τα αρχικά σχέδια αντιγράφοντας πιστά τις διαστάσεις και το σχήμα του αυτοκινήτου. Μάλιστα, αυτά βρίσκονταν στα χέρια του Sayer, ο οποίος και τα έδωσε στο τμήμα της Jaguar Classic. Η διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι οι αγοραστές της σύγχρονης C-Type θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από 12 χρώματα, αλλά και μία σειρά εξατομικεύσεων στο αυτοκίνητο. Σημειώστε, ότι θα είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές που απαιτούν οι αγώνες Ιστορικών Αυτοκινήτων σήμερα και θα διαθέτει όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας που επιβάλλει η FIA. Τα αυτοκίνητα θα είναι έτοιμα το 2022 και θα παρουσιαστούν σε ειδικά αφιερωμένη εκδήλωση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...