Silent Shadow: Η πιο ήσυχη Rolls-Royce, θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της βρετανικής εταιρείας

Με τεράστια μπαταρία και αυτονομία που θα ξεπερνάει τα 500 χιλιόμετρα

  • -
  • -

Πρόσφατα η Rolls-Royce είχε κάνει μια δήλωση μέσω του CEO της, Torsten Muller-Otvos, κατά την οποία τόνιζαν ότι η βρετανική εταιρεία δεν θα ασχοληθεί με την υβριδικά και Plug-in Hybrid μοντέλα, αλλά θα πάει κατευθείαν στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Έτσι, η Rolls-Royce για τη δημιουργία αυτού του μοντέλου θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της BMW, πατώντας σε μια νέα πλατφόρμα. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα βασίζεται στο φουτουριστικό πρωτότυπο 103EX, το οποίο είχαμε δει για πρώτη φορά το 2016.

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Rolls-Royce θα μοιράζεται αρκετά μηχανικά μέρη με το επερχόμενο BMW i7. Πιο συγκεκριμένα, τους ηλεκτρικούς κινητήρες, τους άξονες αλλά και τις μπαταρίες. Το νέο αυτό μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με κίνηση στους δύο, αλλά και στους τέσσερις τροχούς.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας αναμένεται να είναι 100 kWh και θα προσφέρουν αυτονομία που θα ξεπερνάει τα 500 χιλιόμετρα. Περισσότερες επίσημες από την εταιρεία πληροφορίες αναμένεται να παρουσιαστούν μέχρι το τέλος του έτους. Παράλληλα, η Rolls-Royce ετοιμάζει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Cullinan, που θα “πατάει” πάνω στην BMW iX.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...