Απέναντι στο Peugeot e-2008 το ηλεκτρικό Smart SUV

To 2022 η Smart θα παρουσιάσει το πρώτο της SUV, το οποίο θα διατηρεί την κόμπακτ φιλοσοφία της εταιρείας

  • -
  • -

Από τη μέρα που ανακοινώθηκε η συμφωνία ανάμεσα σε Daimler και Geely σχετικά με τη συνεργασία των δύο πλευρών για τη Smart, η σημαντικότερη είδηση είναι η κατασκευή ενός αμιγώς ηλεκτρικού SUV. Η Smart από το 2005 εξέταζε το λανσάρισμα ενός μοντέλου του είδους, αλλά η προσπάθεια της δεν ευδοκίμησε. Αυτό όμως άλλαξε και το 2022 θα δούμε για πρώτη φορά ένα SUV μοντέλο από τη Smart. Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Daniel Lescow, το νέο μοντέλο μπορεί να διακατέχεται από διαφορετικό στιλ και χαρακτήρα, αλλά δεν θα αρνηθεί τις βασικές αρχές που διέπουν ένα Smart. Κάτι που σημαίνει ότι θα διαθέτει κόμπακτ διαστάσεις, ενώ θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμο σχεδιαστικά με χαρακτηριστική εμφάνιση και έξυπνη διαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ PEUGEOT e-2008

Η Mercedes θα αναλάβει τη σχεδίαση, ενώ τα μηχανικά μέρη, την εξέλιξη και την κατασκευή θα είναι υπό την ευθύνη της Geely. Κάτι λογικό από τη στιγμή που θα κατασκευάζεται στην Κίνα. Μπορεί η ασιατική χώρα να είναι η σημαντικότερη αγορά για την Smart, άλλα όπως επιβεβαιώνει ο αντιπρόεδρος της εταιρείας είναι δεδομένο πως θα διατεθεί και στην Ευρώπη. Θα πρόκειται για μία premium κατασκευή, έχοντας ως ανταγωνιστές τα αμιγώς ηλεκτρικά Peugeot e-2008 και DS3 Crossback E-Tense. Κάτι που μεταφράζεται και σε ανάλογο χρηματικό τίμημα…
ΌΛΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚA SUV ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ

Το Smart SUV θα βασίζεται επάνω στην πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture), ίδια με αυτή που θα μοιράζονται όλα τα μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας. Κάτι που ισχύει και για μία σειρά από αυτοκίνητα που περιλαμβάνονται μέσα στις οκτώ αυτοκινητοβιομηχανίες που η Geely διατηρεί ποσοστό και θα παρουσιαστούν στο μέλλον. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα μοιράζεται στοιχεία με την CMA, επάνω στην οποία βασίστηκαν τα Volvo XC40 και Polestar 2. Οι προδιαγραφές του Smart SUV δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αλλά αναμένεται να προσφέρει αυτονομία μεγαλύτερη των 400 χιλιομέτρων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...