Έφθασε η υβριδική Mercedes-Benz GLC (τιμή)

Με 2λιτρο diesel και ηλεκτρικό μοτέρ για εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση

  • -
  • -

Η GLC 300 de είναι η τελευταία προσθήκη στην πλούσια γκάμα υβριδικών αυτοκινήτων της Mercedes-Benz. Το μεσαίο SUV (διαθέσιμο και σε coupe αμάξωμα) συνδυάζει ένα πετρελαιοκινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ, εξ ου και τα γράμματα “de”.

Η τιμή της στην Ελλάδα ορίζεται στα 66.265 ευρώ (με Λιανική Τιμή προ Φόρων από €50.431), ενώ της GLC 300de Coupe στα 69.939 ευρώ (με Λιανική Τιμή προ Φόρων από €53.233).

Όπως ισχύει για όλα τα οχήματα plug-in hybrid, οι εταιρικοί χρήστες πληρώνουν μηδενικό  φόρο εταιρικών αυτοκινήτων για τα πρώτα 40.000 ευρώ της τιμής αγοράς προ φόρων και φορολογούνται για το υπολειπόμενο ποσό άνω των 40.000 ευρώ.

Έτσι, η GLC 300 de 4MATIC SUV με τη Λιανική Τιμή προ Φόρων να ανέρχεται στα €50.431 υπόκειται σε φόρο εταιρικών αυτοκινήτων μόνο για το ποσό των €10.431.

Ο 2.0 diesel και ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδουν συνδυαστικά 306 ίππους και 400 Nm ροπής, με την μέση κατανάλωση να είναι μόλις 1,7-2,2 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 45–57 gr/100 km. Η μετάδοση κίνησης γίνεται από το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G TRONIC. Η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί 6,2 sec, με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται σε 230 km/h.  

Η μπαταρία υψηλής τάσης έχει χωρητικότητα 13,5 kWh, με το βάρος της να ανέρχεται στα 123 kg. Η ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 45 km (τιμές WLTP) ενώ η μέγιστη ταχύτητα όταν το όχημα κινείται με ενέργεια από την μπαταρία φθάνει τα 140 km/h.

Δοκιμάζουμε την ηλεκτρική Mercedes-EQC

Σε φορτιστή 7.4 kW (καλώδιο για τον οποίο περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του οχήματος) αρκούν 1 ώρα και 30 λεπτά (10-100% SoC), ενώ για οικιακή φόρτιση σε πρίζα τύπου schuko έως 2.3 kW (230 V, 1-phase, 10 A), απαιτούνται 5 ώρες (10-100% SoC).

Ανάκτηση ενέργειας

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των plug-in hybrid μοντέλων είναι το σύστημα ανάκτησης ενέργειας. O ηλεκτροκινήτρας λειτουργεί ως δυναμό κατά το ρολάρισμα και την πέδηση για τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης στη διάρκεια της διαδρομής, ενώ εκκινεί και το σύστημα. Μόλις ο οδηγός πάρει το πόδι του από το πεντάλ γκαζιού κατά τη διάρκεια της πορείας, ενεργοποιείται η ανάκτηση ενέργειας.

Το σύστημα αυτό παρουσιάζει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

•             Προσφέρει υποστήριξη κατά την πέδηση  μέσω της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ενίσχυσης  δύναμης πέδησης

•             Μετατρέπει την κινητική ενέργεια του οχήματος σε ηλεκτρική ενέργεια

•             Με το πρόγραμμα οδήγησης “Electric”, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει χειροκίνητα το επίπεδο της ανάκτησης ενέργειες που επιθυμεί με τη βοήθεια των χειριστηρίων αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι. Όσο μεγαλύτερη η ανάκτηση ενέργειας, τόσο πιο  έντονα επιβραδύνει το όχημα κατά την κύλιση και τόσο περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια καταλήγει στην μπαταρία υψηλής τάσης.

•             Στα προγράμματα Comfort, Battery level και Eco, είναι ενεργοποιημένο το αυτόματο πρόγραμμα ανάκτησης, το οποίο χρησιμοποιεί το ραντάρ του αυτοκινήτου που ελέγχει την απόσταση από προπορευόμενα οχήματα. Το ραντάρ ενεργεί αυτόματα και βοηθά στην επιβράδυνση του οχήματος, όταν αυτό είναι απαραίτητο.

•             Επίσης, η λειτουργία του συστήματος υποβοήθησης  ECO, δίνει στον οδηγό την ευκαιρία να επιτύχει τα μέγιστα δυνατά οφέλη σε ότι αφορά την εξοικονόμηση καυσίμου και την ανάκτηση ενέργειας, καθώς αξιολογεί τα  δεδομένα για το υπόλοιπο της διαδρομής του  οχήματος (από το σύστημα πλοήγησης για την διαδρομή, την οδική μορφολογία, τα όρια ταχύτητας, ακόμα και τα προπορευόμενα οχήματα).

•             Στην οθόνη πολυμέσων εμφανίζονται επιπλέον πληροφορίες  όπως η οθόνη ροής ενέργειας ή η φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης.

Εξοπλισμός

Οι GLC 300de SUV & Coupe εκτός από τον πλούσιο βασικό εξοπλισμό που διαθέτουν και ο οποίος είναι πιο πλούσιος από τον εξοπλισμό των συμβατικών αντίστοιχων μοντέλων, δίνει τη δυνατότητα προσωποποίησης μέσα από την επιλογή τριών διαφορετικών πακέτων εξωτερικού και εσωτερικού εξοπλισμού:

Base line: Αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων, ζάντες αλουμινίου 18'', ηλεκτρικό σύστημα EASY-PACK πόρτας χώρου αποσκευών, κάμερα οπισθοπορείας, πακέτο άνεσης καθισμάτων, ράγες οροφής, σύστημα πολυμέσων MBUX και Touchpad, φώτα LED High Performance με ενσωματωμένα φώτα ημέρας, φιμέ πίσω τζάμια

Off-Road (Εξωτερικό πακέτο σχεδιασμού επιπλέον της γραμμής Base): Ζάντες αλουμινίου 18'', εμφανείς απολήξεις εξατμίσεων στο πίσω μέρος του προφυλακτήρα, εξωτερικά διακοσμητικά στοιχεία σε χρώμιο. (μόνο για την έκδοση SUV)

AMG Line (επιπλέον της γραμμής Base): Ζάντες αλουμινίου 19'' AMG, θερμομονωτικά σκούρα φιμέ κρύσταλλα, Χαμηλωμένη ανάρτηση comfort, AMG εξωτερικό & εσωτερικό styling, γρίλια ψυγείου "diamond ".

Exclusive (εσωτερικό πακέτο σχεδιασμού επιπλέον της γραμμής Base ): Exclusive εσωτερικό με πακέτο εσωτερικού φωτισμού, διακοσμητική επένδυση από ξύλο,  άνω τμήμα του ταμπλό και λεπτομέρειες στην πόρτα από συνθετικό δέρμα ARTICΟ, Επενδύσεις καθισμάτων από συνθετικό δερμα ARTICO μαύρο. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...