5 Ηλεκτρικά μοντέλα από την Opel

Αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά, επιβατικά, αλλά και επαγγελματικά μοντέλα

  • -
  • -

Η Opel είναι ηλεκτρική, όπως αποδεικνύεται από την πολυσυλλεκτική γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων που ήδη διαθέτει στην αγορά. Η γκάμα περιλαμβάνει από το αμιγώς ηλεκτρικό, bestseller Opel Corsa-e μέχρι το πρωτοποριακό, νέο Opel Mokka-e, το Opel Vivaro-e και το Opel Zafira-e Life καθώς και το Grandland X σε plug-in hybrid έκδοση. Η ισχυρή επιτάχυνση και αυτονομία που φτάνει τα 337 km (Corsa-e) στο κύκλο WLTP καθιστούν τα ηλεκτρικά οχήματα Opel απολαυστικά και κατάλληλα για καθημερινή χρήση.

Επιπλέον, προσφέρουν μία μεγάλη ποικιλία επιλογών φόρτισης, στο πλαίσιο του βασικού εξοπλισμού. Τον επόμενο χρόνο, η Opel θα επεκτείνει την προϊοντική γκάμα της με τις ηλεκτρικές “e” εκδόσεις των Combo, Combo Life, Movano και του νέου Astra. Μέχρι το 2024 η μάρκα με το έμβλημα του κεραυνού θα περιλαμβάνει ηλεκτροκίνητες εκδόσεις σε όλα τα μοντέλα της.

vivaro-e

Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα Opel προσφέρουν άφθονη απόλαυση, όπως για παράδειγμα το Corsa-e, κάτοχος του τίτλου “Golden Steering Wheel 2020”. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει ισχύ 100kW (136ps) και μέγιστη ροπή 260 Nm ήδη με την πρώτη περιστροφή. Επιταχύνει από μηδέν στα 50 km/h σε 2,8 sec και μέχρι τα 100 km/h σε 8,1 sec.

Το Opel Grandland X Hybrid4 χρησιμοποιεί ένα κινητήριο σύνολο που αποδίδει ισχύ 221kW (300ps) και μέγιστη ροπή 520 Nm, αλλά και η ηλεκτρική τετρακίνηση. Αυτό σημαίνει ότι το plug-in hybrid όχι μόνον είναι ασφαλές σε αντίξοες συνθήκες, αλλά μπορεί και να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε μόλις 6,1 sec, με την μικτή κατανάλωση σε κύκλο WLTP να βρίσκεται στα 1,4 l/100km.

Όταν οι οδηγοί ενός ηλεκτρικού Opel χρειάζονται επαναφόρτιση, μπορούν να επιλέξουν  αυτή που τους εξυπηρετεί καλύτερα. Για παράδειγμα, η μπαταρία 50kWh του Corsa-e μπορεί να επαναφορτίζεται στο 80% της χωρητικότητάς της σε μόλις 30 λεπτά σε ένα σταθμό φόρτισης συνεχούς ρεύματος 100kW DC. Αυτή η δυνατότητα αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του Corsa-e καθώς και των Mokka-e, Zafira-e Life και Vivaro-e.

Ανεξάρτητα εάν υπάρχει επιτοίχιος φορτιστής, ταχυφορτιστής ή καλώδιο για οικιακή πρίζα – τα ηλεκτρικά μοντέλα της Opel διαθέτουν εξοπλισμό για όλες τις λύσεις φόρτισης, από μονοφασική μέχρι τριφασική με εναλλασσόμενο ρεύμα 11kW AC. Και για όσους αγαπούν να ταξιδεύουν χωρίς όρια, ο προαιρετικός “Φορτιστής Universal” είναι η καλύτερη λύση. Με τρεις αντάπτορες, ο κινητός φορτιστής μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε σχεδόν πρίζα, από οικιακή μέχρι τριφασική, καθώς και σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

grandland x hybrid4

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...