Tα νέα Plug-in Hybrid της Jeep στην Ελλάδα! Δείτε τιμές

Τα Jeep Renegade και Compass είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, χωρίς τέλη κυκλοφορίας και χωρίς φόρο εταιρικής χρήσης

  • -
  • -

Οι εκδόσεις με το χαρακτηριστικό 4xe αποτελούν τη νεότερη γενιά φιλικών προς το περιβάλλον κατασκευών της Jeep. Τα Renegade και Compass είναι τα πρώτα μοντέλα της αμερικανικής εταιρείας με τεχνολογία plug-in που διατίθενται στην ελληνική αγορά. Τα νέα κινητήρα σύνολα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, χωρίς όμως συμβιβασμούς στις επιδόσεις. Η ισχύς τους κυμαίνεται από 190 έως και 240 ίππους, ενώ συνδυάζεται και με σύστημα τετρακίνησης 4xe. Ο υπερτροφοδοτούμενους κινητήρας συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και τροφοδοτείται από μία μπαταρία 11,4 kWh. Ο συνδυασμός των δύο συνόλων εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις, με την επιτάχυνση από στάση στα 100km/h να απαιτεί μόλις 7,5 sec. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 200km/h, ενώ στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση τα μοντέλα μπορούν να φτάσουν τα 130km/h.

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης των 1.300 cc προσφέρεται με απόδοση 130 ή 180 ίππων και 270 Nm. Και στις δύο περιπτώσεις, δύο ηλεκτροκινητήρες αποτελούν τα επιπλέον στοιχεία του υβριδικού συνόλου. Ο ένας στον εμπρόσθιο άξονα που είναι συνδεδεμένος με τον βενζινοκινητήρα και λειτουργεί ως γεννήτρια και ένας στον πίσω με ενσωματωμένο διαφορικό (e-axle) που αποδίδει 60 ίππους και 250 Nm, έχοντας τη δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση. Έτσι, προκύπτει η συνδυαστική ισχύς των 190 ή 240 ίππων, ανάλογα με την έκδοση. Σε κάθε περίπτωση, η μπαταρία λιθίου των 400V και χωρητικότητας 11,4 kWh είναι τοποθετημένη κάτω από το κάθισμα, ενώ το κιβώτιο είναι αυτόματο έξι σχέσεων.

Ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες και τις οδηγικές προτιμήσεις, ο οδηγός των Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα λειτουργίας (Hybrid, Electric και E-save), μέσω του σχετικού επιλογέα που βρίσκεται στην κονσόλα. Σε όλα τα προγράμματα πραγματοποιείται ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση.

Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας αποτελεί βασικό στοιχείο της οικολογικής φύσης των Jeep 4xe, επιτρέποντας την εκμετάλλευση της κινητικής ενέργειας κατά τη φάση της επιβράδυνσης. Το σύστημα e-Coasting λειτουργεί όπως το κλασσικό «φρένο» του κινητήρα όταν ο οδηγός αφήνει το γκάζι ανακτώντας την ενέργεια της επιβράδυνσης. Η λειτουργία ανάκτησης ενέργειας είναι πάντα ενεργή, ενώ η ένταση της μπορεί να ρυθμιστεί από τον οδηγό.  Η επιλογή της πιο έντονης λειτουργίας συνεπάγετε πιο έντονη επιβράδυνση και μεγαλύτερη ανάκτηση ενέργειας κατά το άφημα του γκαζιού από τον οδηγό.

 

Οι εκτός δρόμου ικανότητες των οχημάτων της Jeep, εξασφαλίζονται από το σύστημα Jeep Active Drive Low που εφοδιάζει όλα τα Renegade 4xe και Compass 4xe. Η νέα Plug-in Hybrid τεχνολογία ενισχύει επιπλέον αυτή την ικανότητα με το συνδυασμό των δύο κινητήρων να προσφέρει ακόμα περισσότερη ροπή. Για παράδειγμα στην κορυφαία -σε επίπεδο δυνατοτήτων off-road- έκδοση Trailhawk 4xe, η συνολική απόδοση των 240 ίππων συνδυάζεται με μια αύξηση έως 50% στη ροπή σε σχέση με το αντίστοιχο Trailhawk με τον κινητήρα 2.0MTJ 170hp. Την ίδια στιγμή η τεχνολογία 4xe παρέχει κίνηση στον πίσω άξονα μέσω του ηλεκτροκινητήρα. Αυτή η επιλογή εξασφαλίζει ανεξάρτητη διαχείριση της ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες με έναν τρόπο που είναι πιο άμεσος και αποτελεσματικός σε σχέση με οποιοδήποτε μηχανικό σύστημα.

Η προηγμένη τεχνολογία στα νέα Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe εκφράζεται και από τον πλούσιο εξοπλισμό άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας που συνοδεύει όλες τις εκδόσεις των δύο μοντέλων. Τα Plug-in Hybrid μοντέλα είναι διαθέσιμα στις εκδόσεις Limited, Trailhawk και S, με την κάθε μία να εκφράζει μια διαφορετική πλευρά του δυναμισμού του ονόματος Jeep.

Χάρη στην τεχνολογία Plug-in Hybrdid 4xe, για πρώτη φορά μοντέλα της Jeep επιτυγχάνουν εκπομπές ρύπων κάτω των 50gr/km. Όλες οι εκδόσεις των Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe βρίσκονται κάτω από αυτό το όριο, στοιχείο που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι Λιανικές Τιμές Προ Φόρων διατίθενται κάτω από τις 40.000 ευρώ, εξασφαλίζουν ότι οι χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων δεν θα καταβάλουν φόρο χρησιμοποιώντας τα νέα Plug-in Hybrid μοντέλα της Jeep.

Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής πώλησης των νέων Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe, διαμορφώνονται από τις 41.900 και 45.900 ευρώ αντίστοιχα, ενώ –όπως και όλα τα μοντέλα της Jeep- οι Plug-in Hybrid εκδόσεις καλύπτονται από 4ετη εργοστασιακή εγγύηση 160.000χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθεια. Η εγγύηση για τη μπαταρία του υβριδικού συστήματος είναι 8ετης με ισχύ έως 160.000χλμ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ Ή ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...