Και… ηλεκτρική η AC Cobra με 1.000 Nm ροπής!

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως το αμερικανικό muscle car θα έφτανε στο σημείο να εκπέμπει μηδενικούς ρύπους

  • -
  • -

Ακόμα ένα κάστρο της αυτοκίνησης έπεσε… Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως ένα από τα πλέον mucho μοντέλα στην ιστορία θα γινόταν αμιγώς ηλεκτρικό. Και όμως, η νέα AC Cobra Sereies 4-electric ή αλλιώς Superblower, μεταμορφώθηκε για τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Η σύγχρονη δημιουργία βασίζεται επάνω στην Cobra 378 Superblower MkIV, η οποία ουσιαστικά συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάκαμψη και αναγέννηση της εταιρείας στο παρελθόν. Η νεότερη ηλεκτρική εκδοχή της θα συνδυάζει τις κορυφαίες επιδόσεις που παραδοσιακά χαρακτηρίζουν τις Cobra, αλλά με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Η ηλεκτρική κινητήρια μονάδα κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Falcon Electric, η οποία και έχει έδρα στη Μ. Βρετανία. Οι τεχνικοί της Falcon έχουν στόχο να δημιουργούν σκληροπυρηνικές ηλεκτρικές κατασκευές! Και η Cobra αποτέλεσε το ιδανικό πεδίο εξέλιξης και δημιουργίας. Και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Τουλάχιστον σε επίπεδο αριθμών… 625 ίπποι και 1.000 Nm ροπής είναι νούμερο που σε αφήνουν με το στόμα ανοικτό. Αν συνυπολογίσουμε τα 1.190 kg που ζυγίζει η Cobra, καταλαβαίνετε ότι οι επιδόσεις της εκρηκτικές. Χαρακτηριστικά, σημειώστε πως για τα πρώτα 100km/h από στάση απαιτούνται μόλις 3,8 sec. Την ίδια ώρα, η μπαταρία των 54 kWh προσφέρει αυτονομία μεγαλύτερη των 320 χιλιομέτρων.

Η διατήρηση του βάρους σε τόσο χαμηλά επίπεδα, ειδικά όταν μιλάμε για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πρόκληση για τους ανθρώπους της AC. Ο επικεφαλής της AC Cars, Alan Lubinsky δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το να μειώσουμε το βάρος έχει σημαντικά οφέλη. Σημαίνει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, επιτρέποντας να έχουμε μεγαλύτερη αυτονομία, διατηρώντας παράλληλα τα υψηλά στάνταρ που διακρίνουν τα μοντέλα της AC όλα αυτά τα χρόνια.» Οι παραγγελίες για την ηλεκτρική Cobra έχουν ήδη ξεκινήσει και τα πρώτα αυτοκίνητα θα διατίθενται στους κατόχους τους από το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς με τιμή εκκίνησης τα 185.800 ευρώ…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...