Η AC ετοιμάζει αμιγώς ηλεκτρική Cobra του ΄60!

Μετά από την Cobra Series 1 Electric, η AC Cars κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή της αγωνιστικής Cobra που πρωταγωνίστησε στο Le Mans τη δεκαετία του ‘60

  • -
  • -

Όπως φαίνεται η εκ νέου κατασκευή μοντέλων σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εποχής τους έχει γίνει… μόδα. Αυτή τη φορά, είναι η σειρά της AC Cars, η οποία αποφάσισε να δημιουργήσει από την αρχή δώδεκα Cobra, σύμφωνα με τα σχέδια της δεκαετίας του ’60. Μάλιστα, θα είναι ακριβώς ίδιες με αυτές που συμμετείχαν εκείνη την περίοδο στον θρυλικό αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans. Ίδιες είπαμε; Σημειώστε λάθος! Η ειδοποιός διαφορά των Cobra του σήμερα θα έγκειται στην κινητήρια μονάδα, αφού ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα δώσει τη θέση του σε έναν ηλεκτροκινητήρα.

Ακούγεται ως ιεροσυλία, αλλά είναι πραγματικότητα. Η ισχύς του θα αγγίζει τους 625 ίππους, ενώ η ροπή θα ξεπερνάει τα 1.000 Nm! Νούμερα αναμφίβολα εντυπωσιακά, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το βάρος των αυτοκινήτων δεν θα ξεπερνάει τα 1.250 κιλά. Σημειώστε, πως την κατασκευή του ηλεκτροκινητήρα και των μπαταριών έχει αναλάβει η εταιρεία Falcon. Βέβαια, μία πανίσχυρη Cobra που θα κινείται χωρίς να ακούγεται ο θόρυβος του κινητήρα, δεν ξέρουμε κατά πόσο θα εξιτάρει τις αισθήσεις… Σε κάθε περίπτωση, συνολικά θα κατασκευαστούν 12 αυτοκίνητα, έξι σε πράσινο χρώμα και έξι σε κόκκινο, αντίστοιχα με τα αγωνιστικά χρώματα της εποχής. Όσον αφορά το κόστος; Φυσικά και δεν θα είναι χαμηλό, αφού υπολογίζεται πως η τιμή της θα αγγίζει τα 665.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...