Αποκάλυψη για τη νέα Ferrari SF90 Spider (video)

Η ισχυρότερη Ferrari παραγωγής απέκτησε και ανοικτή έκδοση προσφέροντας ισχυρές δόσεις αίσθησης ελευθερίας

  • -
  • -

Η αλήθεια είναι πως τα όνειρα δεν κοστίζουν. Μπορεί κάθε Ferrari που παρουσιάζεται να απευθύνεται σε ελάχιστους, αλλά αυτό όμως δεν απαγορεύει στους υπόλοιπους κοινούς θνητούς να ονειρευόμαστε, αλλά και να θαυμάζουμε τις μοναδικές δημιουργίες της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Πιστή στο πλάνο της και παρά την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, η Ferrari παρουσίασε την ανοικτή έκδοση του ισχυρότερου μοντέλου παραγωγής της γκάμας της. Και με αυτόν τον τρόπο η SF90 απέκτησε και τον χαρακτηρισμό Spider. Όπως εξάλλου όλες οι εκδόσεις του είδους από τη Ferrari.


Η Spider διατηρεί ακριβώς τις ίδιες εκρηκτικές προδιαγραφές με την έκδοση Stradale, το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της ιταλικής εταιρείας. Όπως και στην 488 Spider, έτσι και εδώ έχει επιλεχθεί η λύση της σκληρής οροφής. Το μέγεθος και το βάρος της είναι εξαιρετικά χαμηλό, με αποτέλεσμα να μπορεί να ανοίξει ηλεκτρικά σε μόλις 14 sec και μάλιστα με ταχύτητα έως και 45 km/h. Είναι περίπου 40 kg ελαφρύτερη σε σχέση με μία συνηθισμένη σκληρή αναδιπλούμενη οροφή, ενώ κατά την αποθήκευση της απαιτεί μόλις 100 lt χώρου, σε αντίθεση με τα 150-200 που χρειάζονται συνήθως.


Όπως είναι λογικό, το αμάξωμα ανασχεδιάστηκε και ενισχύθηκε, με στόχο τη μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία. Σε σχέση με προγενέστερες ανοικτές εκδόσεις της Ferrari είναι αυξημένη κατά 30%, χωρίς μάλιστα να έχει αυξηθεί σημαντικά το βάρος της. Είναι χαρακτηριστικό πως σε σχέση με την έκδοση Stradale ζυγίζει μόλις 100 kg επιπλέον, εκ των οποίων το 80% αφορά την οροφή και το 20% τις ενισχύσεις του αμαξώματος.


Από εκεί και πέρα εξακολουθεί να διατηρεί τα ίδια μηχανικά μέρη με την Stradale. Κάτι που σημαίνει ότι οι δύο ηλεκτροκινητήρες στο εμπρός μέρος και ο 8κύλινδρος κινητήρας εσωτερικής καύσης εξακολουθούν να αποδίδουν συνδυαστικά 1.000 ίππους, ενώ το κιβώτιο είναι το αυτόματο DCT διπλού συμπλέκτη των οκτώ σχέσεων με το διαφορικό E-diff. Και για όσους λάτρεις της… πράσινης τεχνολογίας, σημειώστε ότι η Spider μπορεί να καλύψει έως και 25 km μόνο με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας!


Όσον αφορά τις εκδόσεις της, όπως και στην περίπτωση της Stradale θα προσφέρεται επιπλέον μία πιο σκληροπυρηνική εκδοχή της, για όσους λάτρεις της οδήγησης στην πίστα. Το πακέτο Assetto Fiorano περιλαμβάνει διαφορετική ανάρτηση, χρήση εξωτικών υλικών στο αμάξωμα με αποτέλεσμα το βάρος της να είναι κατά 21 kg μικρότερο, πίσω σπόιλερ από κάρμπον και ελαστικά της Michelin (Pilot Sport Cup 2) με πιο μαλακή γόμα, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την πρόσφυση στην πίστα. Η νέα Ferrari SF90 Stradale θα είναι διαθέσιμη προς πώληση στο δεύτερο μισό της νέας χρονιάς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...