Ανανεωμένο Audi Q2: Στις λεπτομέρειες (video)

Η Audi παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή του Q2, εφοδιάζοντας το με μία σειρά από τεχνολογίες που το διατηρούν επίκαιρο στην κατηγορία

  • -
  • -

Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, το Audi Q2 δέχθηκε ένα φρεσκάρισμα με στόχο να παραμείνει φρέσκο και επίκαιρο στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των B-SUV. Αυτές εντοπίζονται σε μικρές σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις, αλλά και σύγχρονες τεχνολογίες που πλέον συναντάμε στα περισσότερα μοντέλα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στον τομέα της σχεδίασης θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι αλλαγές είναι διακριτικές ή αμελητέες. Αυτές εντοπίζονται στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα που έχουν αποκτήσει πιο δυναμικά χαρακτηριστικά, αλλά και στα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Μάλιστα, στον επιπλέον εξοπλισμό υπάρχει η δυνατότητα επιλογής για Matrix LED φώτα. Στα διαθέσιμα χρώματα έχουν προστεθεί επιπλέον πέντε επιλογές, ενώ υπάρχει η δυνατότητα εξατομίκευσης στις πίσω κολώνες, οι οποίες μπορούν να έχουν διαφορετικό χρωματισμό σε σχέση με το υπόλοιπο αμάξωμα.


Το ίδιο διακριτικές είναι οι αλλαγές και στο εσωτερικό,
οι οποίες περιορίζονται σε λεπτομέρειες όπως οι λαβές του επιλογέα ταχυτήτων για το χειροκίνητο και το αυτόματο κιβώτιο, τους αεραγωγούς του κλιματιστικού, αλλά και νέα υλικά σε καθίσματα και πόρτες. Η Audi θα διαθέτει το ανανεωμένο Q2 με επτά διαφορετικά πακέτα εσωτερικού, με τα τρία από αυτά να αφορούν τη σειρά S-Line. Τέλος, όσοι επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν ένα νέο πακέτο εσωτερικού φωτισμού, το οποίο τους επιτρέπει να έχουν τη δυνατότητα επιλογής δέκα διαφορετικών χρωματισμών.


Το γερμανικό B-SUV χρησιμοποιεί την τελευταία γενιά του συστήματος πολυμέσων MMI της Audi, το οποίο στην κορυφαία του έκδοση προσφέρει απομακρυσμένες υπηρεσίες, αλλά και ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο. Το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιεί μία οθόνη διάστασης 8,3 ιντσών, ενώ διαθέτει και σύστημα φωνητικών εντολών. Στον επιπλέον εξοπλισμό προσφέρεται και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών, ο οποίος και αντικαθιστά τον κλασσικό αναλογικό.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, το νέο Q2 διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό το σύστημα διεύθυνσης μεταβλητού βήματος. Το γερμανικό B-SUV θα είναι διαθέσιμο με τρεις κινητήρες βενζίνης και δύο πετρελαίου, ενώ μόνο η δίλιτρη ντίζελ των 150 ίππων θα μπορεί να συνδυαστεί με το σύστημα τετρακίνησης Quattro.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...