Αυτό είναι το νέο Toyota Starlet - Με την βοήθεια της Suzuki

Η μεγάλη επιστροφή, 21 χρόνια μετά!

  • -
  • -

Κάπου στα μέσα του ’99, η Toyota αποφάσισε να διακόψει την παραγωγή του Starlet, το οποίο είχε πρωτοεμφανιστεί το 1973. Έκτοτε, αντικαταστάθηκε από το δημοφιλές Yaris, ελληνικό best-seller,  το οποίο μάλιστα, μόλις παρουσιάστηκε στην 4η του γενιά. Η Toyota όμως, εκμεταλλευόμενη την συνεργασία της με την Suzuki, αποφάσισε να ξαναζωντανέψει το όνομα Starlet, χρησιμοποιώντας το σε μία νέα εκδοχή του Suzuki Baleno, για την αγορά της Ν. Αφρικής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μία τέτοιου είδους συνεργασία, μεταξύ των δύο ιαπωνικών εταιριών. Αυτοκίνητα όπως το Suzuki Across (βασισμένο στο Toyota RAV4) και το Suzuki Swace (βασισμένο στο Toyota Corolla Touring Sports), είναι αποτελέσματα της ακριβώς ίδιας διαδικασίας. Το νέο Toyota Starlet είναι το τρίτο αυτοκίνητο που «ξαναβαφτίζεται». Η μονή διαφορά μεταξύ των τριών, είναι πως τα Across και Swace, προορίζονται για την αγορά της Ευρώπης. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε κάποια πληροφορία για μοντέλα της Suzuki, τα οποία θα έρθουν με σήματα Toyota, βλέπε Starlet, στην γηραιά ήπειρο.

front


Οι διαφορές μεταξύ του Baleno και του νεοφερμένου ετεροθαλή αδερφού του, περιορίζονται σε ένα ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα, ο οποίος έρχεται πιο κοντά στην σχεδιαστική ταυτότητα της Toyota και στο διαφορετικό σήμα πάνω στο τιμόνι. Όλο το υπόλοιπο αυτοκίνητο μεταφέρεται αυτούσιο, συμπεριλαμβανομένου του υπόλοιπου αμαξώματος, των τροχών 15 και 16 ιντσών, όπως και το εσωτερικό.

Το ίδιο ισχύει και για τον κινητήρα 1.400 κυβικών, με την απόδοση να παραμένει στους 93 ίππους και τα 130 Nm ροπής. Στις επιλογές για το κιβώτιο έχουμε ένα χειροκίνητο 5 σχέσεων και ένα 4άρι αυτόματο.

interior

Ανάλογα με την έκδοση ο εξοπλισμός περιλαμβάνει πολυτέλειες όπως, οθόνη αφής για το infotainment, air condition, κάμερα οπισθοπορείας, φώτα LED, αεροτομή, δερμάτινο τιμόνι, cruise control, κουμπί εκκίνησης κινητήρα και ψηφιακό ταχύμετρο.

Στον τομέα της τιμής, το νέο Starlet ξεκινά στη Ν. Αφρική από τα 204.900 ραντ (10.412 ευρώ) και φτάνει μέχρι τα 272.500 (13.847 ευρώ) στην πλουσιότερή του έκδοση, μια τιμολόγηση που το τοποθετεί κάτω από το αντίστοιχου μεγέθους Yaris νοτιοαφρικανικών προδιαγραφών που κυκλοφορεί παράλληλα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...