Suzuki Swace: Το οικογενειακό που έρχεται το 2021

Το δεύτερο μοντέλο που προκύπτει από τη συνεργασία με την Toyota, μετά το SUV Across

  • -
  • -

Το 2021 αναμένεται να αφιχθεί στην ελληνική αγορά το Swace, μαζί με το Across, το SUV που βασίζεται στο RAV4. Το δεύτερο μοντέλο που προκύπτει από τη συνεργασία της Suzuki με την Toyota είναι ένα station wagon που προέρχεται από το αντίστοιχο αμάξωμα της Corolla.

Το Swace έχει μήκος 4,65 μέτρα, πλάτος 1,79 μ. και μεταξόνιο 2,7 μ. Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 600 lt, ενώ όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα ξεπερνά τα 1.200 lt. Εφοδιάζεται με υβριδική τεχνολογία, που συνδυάζει τον 1.8 βενζίνης 98 ίππων και ηλεκτρικό μοτέρ 72 ίππων. Η ροπή περνά στους εμπρός τροχούς μέσω κιβωτίου CVT, με τη Suzuki να ανακοινώνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 11,1 sec και τελική ταχύτητα 180 km/h. Ο κινητήρας προδιαγραφών Euro 6d εκπέμπει 99 gr. CO2 στον κύκλο WLTP.

Το μοντέλο της Suzuki μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά για μικρές αποστάσεις, στη λειτουργία EV, ενώ επιπλέον είναι διαθέσιμα τρία προγράμματα οδήγησης: το Normal για ισορροπία ανάμεσα στην άνεση, τη σταθερότητα και την οικονομία καυσίμου, το Eco για εξοικονόμηση ενέργειας υπό συνθήκες κίνησης μέσα στην πόλη και το Sport για πιο δυναμική οδική συμπεριφορά και καλύτερες επιταχύνσεις στον ανοικτό δρόμο.

Στο εμπρός μέρος του Swace κυριαρχούν τα στενά φωτιστικά σώματα LED και η μεγάλη γρίλια που καλύπτει σχεδόν σε όλο τον προφυλακτήρα. Η σιλουέτα δίνει δυναμικό… τόνο στο wagon, ενώ τα πίσω φώτα εκτείνονται στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Το εσωτερικό παραπέμπει ξεκάθαρα στην Corolla, με την οθόνη 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων (συμβατό με Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink) να εξέχει από την κεντρική κονσόλα.

Στα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνονται το Simple-Intelligent Parking Assist που αναλαμβάνει τις μανούβρες του τιμονιού κατά τη στάθμευση και προσφέρει οπτική και ηχητική καθοδήγηση, το Pre-Collision System που αποτρέπει ατυχήματα με άλλα οχήματα, πεζούς και ποδηλάτες, το Lane Tracing Assist που διατηρεί το Swace στη λωρίδα κυκλοφορίας, το Road Sign Assist που εμφανίζει την οδική σήμανση, το Dynamic Radar Cruise Control που διατηρεί σταθερή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα (με λειτουργία stop&go), το Blind Spot Monitor που ειδοποιεί τον οδηγό όταν ένα άλλο όχημα πλησιάζει χωρίς να είναι εμφανές στους καθρέπτες, το Rear Crossing Traffic Alert που ανιχνεύει κάθετα διερχόμενα οχήματα όταν το Suzuki βγαίνει με όπισθεν από θέσεις στάθμευσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...