Αυτό είναι το νέο Toyota RAV4 Plug-in Hybrid, με 306 ίππους

Η κορυφαία έκδοση του RAV4 υπόσχεται μέχρι και 98 km ηλεκτρικής αυτονομίας, σε συνθήκες πόλης

  • -
  • -

Το νέο Toyota RAV4 Plug-in Hybrid έρχεται να πάρει την θέση του, στην κορυφή της γκάμας του δημοφιλούς SUV, με ένα συνδυασμό απόδοσης και οικονομίας που δεν έχουμε ξαναδεί.

Μεγάλο ρόλο στην επιτυχία του νέου κορυφαίου μοντέλου, παίζει η υβριδική «καρδιά» που κρύβει κάτω από το καπό. Εδώ έχουμε ένα 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων και απόδοσης 185 ίππων στις 6.000 rpm, που σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες, δίνουν μία συνδυαστική απόδοση της τάξης των 306 ίππων. Όλη αυτή η ισχύς, χαρίζει στο νέο μοντέλο επιτάχυνση στο σπριντ 0-100 km/h, που φτάνει τα 6 δευτερόλεπτα (2,1 δευτερόλεπτα ταχύτερα από RAV4 Hybrid), ενώ παράλληλα καταφέρνει κορυφαίες τιμές χαμηλής κατανάλωσης και εκπομπών. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το νέο RAV4 Plug-in Hybrid είναι ικανό για μόλις 22g/km εκπομπών CO2, ενώ η κατανάλωση βρίσκεται στο 1 lt/100km, στον κύκλο WLTP.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΚΑΜΑ ΤΟΥ TOYOTA RAV-4


Βασικό στοιχείο του χαρακτήρα του νέου μοντέλου, είναι πως μπορεί να λειτουργήσει ως ένα πραγματικό ηλεκτρικό όχημα. Έχοντας ως προκαθορισμένη λειτουργία την ηλεκτρική, στην οποία μπορεί να καλύψει έως και 98 km, σε συνθήκες πόλης, με την μπαταρία φορτισμένη πλήρως, είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης του μέσου Ευρωπαίου με άνεση (αυτονομία 75 km σε μεικτές συνθήκες). Παράλληλα, μπορεί να φτάσει ταχύτητες μέχρι και 135km/h, χωρίς να είναι αναγκαία η παρέμβαση του θερμικού κινητήρα (0-100 km/h σε ηλεκτρική λειτουργία σε 10 sec).

battery


Η φόρτιση της μπαταρίας είναι απλή υπόθεση, ενώ μπορεί να επιτευχθεί πλήρης φόρτιση σε 2,5 ώρες, αν χρησιμοποιηθεί σύνδεση 230 V/32 A. Φυσικά, οι ιδιοκτήτες θα έχουν την δυνατότητα χρήσης του MyT app, το οποίο δίνει την δυνατότητα να προγραμματίσεις, όπως και να παρακολουθήσεις την διαδικασία φόρτισης, ενώ είναι δυνατό να ενεργοποιήσεις και το σύστημα κλιματισμού μέσω της εφαρμογής, ώστε να προετοιμάσεις το περιβάλλον της καμπίνας ανάλογα την εξωτερική θερμοκρασία, πριν ακόμα εισέλθεις στο όχημα.

Εξωτερικά, ελάχιστες είναι οι αλλαγές που ξεχωρίζουν τον νέο Plug-in Hybrid, από τις υπόλοιπες υβριδικές εκδόσεις, με τις διαστάσεις να παραμένουν ίδιες, ενώ η μοναδική αλλαγή στους χώρους του ιαπωνικού SUV, είναι ο ελαφρώς μειωμένος χώρος αποσκευών, που τώρα φτάνει τα 520 λίτρα, λόγω μίας αύξησης στο ύψος του πατώματος της τάξης των 35 χιλιοστών.

interior

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...