Νέα Rolls-Royce Ghost: “Φαντασμα – γορική” (Video)

«Παντρεύει» τις προηγμένες τεχνολογίες και τη μινιμαλιστική σχεδιαστική τεχνική της μετα-χλιδής

  • -
  • -

Στην αποκάλυψη της ολοκαίνουριας, δεύτερης γενιάς έκδοσης του πιο επιτυχημένου μοντέλου στην ιστορία της προχώρησε η Rolls Royce: Ο λόγος για τη Ghost, η οποία σύμφωνα με τη μάρκα συνιστά την επιτομή της τεχνολογικής εξέλιξης.

Το μοντέλο είναι κατά 90mm μακρύτερο και κατά 30mm φαρδύτερο από τον πρόγονό του με το συνολικό μήκος πλέον να ανέρχεται σε 5,549 μέτρα. Τροφοδοτείται από μια ειδικά εξελιγμένη κινητήρια έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου V12 των 6,75 λίτρων (σ.σ. τον είδαμε στην Cullinan), η οποία αντικαθιστά την απερχόμενη μονάδα των 6,6 λίτρων. Η ανωτέρω αλλαγή, ωστόσο, δεν επηρεάζει την ιπποδύναμη (570 ps), αλλά αυξάνει κατά 10% τη ροπή στα 850 Nm.


Με τιμή εκκίνησης για τη βρετανική αγορά γύρω στα 234.000 ευρώ (208.00 λίρες) προ φόρων, το μοντέλο διατίθεται ως στάνταρ με τετρακίνηση και τετραδιεύθυνση. Παράλληλα, έχει υποβληθεί σε εξονυχιστικές επεμβάσεις που μειώνουν τον παραγόμενο θόρυβο και ενισχύουν την άνεση κατά την κίνηση.

Σχεδιαστικά έχει υιοθετηθεί η νεότευκτη τεχνική της Rolls-Royce με την ονομασία “Post-opulence” (σ.σ. μετα-χλιδή), η οποία βασίζεται στη σχεδιαστική απλότητα και αγνότητα. Μάλιστα, η ολοκαίνουρια Ghost ενσωματώνει τα στοιχεία της απερχόμενης με τη διαφορά ότι τα τελευταία έχουν υποβληθεί σε αναβαθμίσεις. Παρατηρούνται κάποιοι νέοι προσαρμοζόμενοι LΕD κεντρικοί προβολείς, ενώ αισθητική αναβάθμιση προσφέρει η εκλεπτυσμένη πλευρική συνεχής γραμμή η οποία ξεκινά από το μπροστινό μέρος και επεκτείνεται αρμονικά έως το πίσω τμήμα.

Επιπροσθέτως, ευδιάκριτη λεπτομέρεια συνιστά η γραμμή-κύματος (εμπνευσμένη από τη σχεδίαση των yacht) που η οποία κοσμεί το κάτω μέρος τόσο των μπροστινών όσο και των πίσω θυρών.

Το σύστημα ανάρτησης -φαινομενικά- είναι αυτορυρθμιζόμενο και αυτόνομο με διπλά ψαλίδια στο μπροστινό μέρος και πέντε συνδέσμους ανά πλευρά στο πίσω μέρος. Παρ’ όλα αυτά, η μάρκα εισάγει το ολοκαίνουριο σύστημα “Planar” το οποίο συνδυάζει τρία αλληλοσυνεργαζόμενα μηχανικά και ηλεκτρικά στοιχεία προς όφελος της άνεσης.

H νέα Ghost ενσωματώνει όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, παρκαρίσματος και ενισχυμένης ορατότητας, πλαισιωμένα από ένα σύστημα ήχου των 1300W και 18 καναλιών.

Το εσωτερικό «ντεκόρ» εναρμονίζεται με την απλότητα του εξωτερικού, όλα τα υλικά, όμως, διακρίνονται για την άριστη ποιότητά τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 20 κομμάτια δέρματος που κοσμούν τις καμπίνες. Στο επίμηκες ψηφιακό ταμπλό και συγκεκριμένα μπροστά από τη θέση του συνοδηγού βρίσκεται καμουφλαρισμένη  επιγραφή “Ghost”, η οποία είναι πλήρως αόρατη και ανάβει μόνο όταν κάποια θύρα ανοίγει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...