Νέα Mercedes-Benz S 350 BlueTEC

Πιο γρήγορη, πιο οικονομική και πιο green

  • -
  • -

Η νέα S 350 BlueTEC είναι η πιο green και πιο ασφαλής S-Class όλων των εποχών, σύμφωνα με τη Mercedes-Benz, ενώ χάρη στην τεχνολογία AdBlue είναι και ένα από τα καθαρότερα diesel του κόσμου. Συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, έχει μειωμένη μέση κατανάλωση (6,8 από 7,6 lt/100 km) και εκπομπές CO2 (177 από 199 g/km) ενώ την ίδια στιγμή είναι 10% ισχυρότερη (258 PS από 235). Κερασάκι στην τούρτα είναι το γεγονός πως το νέο μοντέλο καλύπτει ήδη τις νόρμες εκπομπών EU6 που θα ισχύσουν από το 2014. Η νέα S 350 BlueTEC διατίθεται ήδη στην ελληνική αγορά.

 

Πως λειτουργεί το AdBlue

To AdBlue είναι ένα υγρό διάλυμα ουρίας που ψεκάζεται στην εξάτμιση πριν τα καυσαέρια φτάσουν στον καταλύτη. Η υψηλή θερμοκρασία που επικρατεί στην εξάτμιση μετατρέπει το AdBlue σε αμμωνία, η οποία κάνει χημική αντίδραση με τα οξείδια του αζώτου. Το αποτέλεσμα είναι άζωτο και υδρατμοί, δύο στοιχεία που δεν επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα. Το AdBlue αποθηκεύεται σε ειδικό ρεζερβουάρ 22 lt στο χώρο της ρεζέρβας, ενώ κάθε φουλάρισμα διαρκεί για 12.000 km περίπου. Η συγκεκριμένη τεχνολογία εφαρμόζεται ήδη στα μεγάλα φορτηγά και πούλμαν της Mercedes-Benz και άλλων εταιρειών μειώνοντας κατανάλωση και ρύπους.

 

Αναβαθμισμένος εξοπλισμός ασφάλειας

Δύο νέα συστήματα ασφαλείας που είδαμε στη νέα CL-Class διατίθενται πλέον και στην S-Class:

Active Lane Keeping Assist: Μια κάμερα πίσω από το παρμπρίζ αναγνωρίζει τη διαγράμμιση στο οδόστρωμα και ειδοποιεί τον οδηγό στις περιπτώσεις που αντιλαμβάνεται πως το αυτοκίνητο αφήνει ακούσια λωρίδα του. Σε περίπτωση που ο οδηγός αδυνατεί να αντιδράσει, το σύστημα παρεμβαίνει μέσω του ESP στα φρένα ενός ή περισσότερων τροχών προκειμένου να αποφευχθεί η εκτροπή από τη λωρίδα.

Active Blind Spot Assist: Σύστημα με ραντάρ που προειδοποιεί τον οδηγό πριν από μια αλλαγή λωρίδας σε περίπτωση που εντοπίσει κάποιο άλλο όχημα στο τυφλό σημείο του καθρέφτη. Σε περίπτωση που ο οδηγός αδυνατεί να αντιδράσει στην ειδοποίηση, επεμβαίνει το ESP βοηθώντας στην αποφυγή μιας ενδεχόμενης σύγκρουσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...