Fiat: Επιστρέφει το Punto και έρχονται εκδόσεις SUV και cross για το Tipo

«Πρόσω ολοταχώς!» κάνει η ιταλική εταιρία, με στόχο τις πιο δυνατές κατηγορίες της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη

  • -
  • -

Μεγάλα νέα για την Fiat, καθώς νέες πληροφορίες την θέλουν να μπαίνει με αποφασιστικότητα σε 3 νέες κατηγορίες για εκείνη, μέσα στην επόμενη 3ετία. Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της Fiat, Olivier François, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζει την επιστροφή του γνωστού της supermini Punto, του οποίου η παραγωγή είχε διακοπεί το 2018, λόγω των νέων απαιτήσεων που εφαρμόστηκαν στους τομείς της ασφάλειας και των ρύπων. Είναι πιθανό η νέα συγχώνευση των FCA Group και PSA Group να άνοιξε νέες πόρτες για το supermini της Fiat, καθώς θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα CMP, πάνω στην οποία «πατάνε» τα Peugeot 208 και Opel Corsa.

Και η γκάμα του Tipo όμως φαίνεται πως θα μεγαλώσει. Φωτογραφίες από δοκιμές εξέλιξης ενός ψηλότερου Tipo, με διαφορετικούς προφυλακτήρες, έχουν διαρρεύσει ήδη στο διαδίκτυο, γεγονός που προμηνύει την έλευση ενός νέου crossover, ανταγωνιστή για τα Ford Focus Active και Kia XCeed.

Υπάρχει όμως και συνέχεια, καθώς ο Olivier François δήλωσε πως η εταιρία χρειάζεται και ένα κανονικό SUV. Αυτό μπορεί να προκύψει είτε από την ανάπτυξη της οικογένειας του Tipo, είτε από την αντικατάσταση του μοντέλου από ένα SUV, όπως έκανε η Nissan με το Qashqai.

 

ΠΗΓΗ: autoexpress

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...