FCA και PSA μαζί. Με κάθε επισημότητα!

Η συγχώνευση ανάμεσα στους δύο ομίλους είναι επίσημη, δημιουργώντας το 4ο μεγαλύτερο Group παγκοσμίως

  • -
  • -

Η συγχώνευση ανάμεσα στην Fiat Chrysler Automobiles και το Group PSA ανακοινώθηκε σήμερα με κάθε επισημότητα. Τα δύο μέρη θα έχουν ίσο ποσοστό στο νέο Group και συνολικές πωλήσεις 8,7 εκατομμυρίων αυτοκινήτων ετησίως, αποτελώντας το τέταρτο μεγαλύτερο Group παγκοσμίως. Με απλούς υπολογισμούς και σύμφωνα με τα νούμερα του 2018, ο νέος κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας θα έχει έσοδα της τάξεως των 170 δις ευρώ και λειτουργικά κέρδη που θα ξεπερνούν τα 11 δις.

Από εδώ και στο εξής, σύμφωνα με το νέο σχηματισμό τα 2/3 από τα περισσότερα μοντέλα των mainstream μοντέλων του Group θα βασίζονται σε δύο συγκεκριμένες πλατφόρμες, υπολογίζοντας ότι περίπου 3 εκατομμύρια μοντέλα θα παράγονται σε κάθε μία από αυτές.

Όπως ήταν γνωστό, το διοικητικό συμβούλιο θα αποτελείται από 11 μέλη, με πέντε να προέρχονται από κάθε πλευρά και τον John Elkann από πλευράς FCA να αναλαμβάνει χρέη προέδρου. Αξίζει να σημειώσουμε, ότι για πέντε χρόνια ο τωρινός CEO της PSA Carlos Tavares, θα έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο, ενώ θα είναι Διευθύνων σύμβουλος. «Η συγχώνευση μας είναι μία τεράστια ευκαιρία για να αποκτήσουμε μία σαφώς ισχυρότερη θέση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Με αυτόν τον τρόπο θα είμαστε ακόμα πιο ισχυροί στην μετάβαση της αυτοκίνησης σε μία πιο καθαρή και φιλική προς το περιβάλλον εποχή. Παράλληλα θα μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας παγκοσμίως κορυφαία προϊόντα, υψηλής τεχνολογίας και με ανάλογου επιπέδου υπηρεσίες», είπε ο Carlos Tavares μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Ο CEO της FCA, Mike Manley είπε από την πλευρά του: «Αυτή είναι η ένωση δύο εταιριών με μοναδικές μάρκες και μία εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα, αφοσιωμένη να πετύχει. Και οι δύο αντιμετωπίσαμε δύσκολες περιόδους. Όμως, έχουμε κοινό όραμα και ουσιαστικά τις προκλήσεις που έρχονται τις αντιμετωπίζουμε ως ευκαιρία που πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε.»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...