Νέο Subaru WRX S4 STi Sport

Με λεπτομέρειες που το κάνουν πιο σπορ αλλά και πιο άνετο

  • -
  • -

Η Subaru παρουσίασε μια περιορισμένη έκδοση του WRX S4 STi Sport για την Ιαπωνία, που διαθέτει καλούδια από το STi. Εξωτερικά οι αλλαγές είναι περιορισμένες, με το μοντέλο να ξεχωρίζει για το μαύρο σπόιλερ εμπρός, με την σκούρα γκρι γρίλια. Πατάει σε ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, σκούρου χρώματος και αυτές.

Μεγαλύτερες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό. Εμπρός συναντάμε σπορ καθίσματα της Recaro, με επενδύσεις από δέρμα και σουέτ, με ραφές αντίθεσης και ραμμένο το logo STi. Επένδυση σουέτ έχει και το τιμόνι, ενώ ο επιλογέας είναι ντυμένος με γυαλιστερά μαύρα στοιχεία.

Αν και το συγκεκριμένο μοντέλο εστιάζει στις επιδόσεις, οι μηχανικοί σε αυτή την περίπτωση θέλησαν να αυξήσουν την άνεση. Έτσι, πρόσθεσαν νέα καλύτερα υλικά μόνωσης που μειώνουν το θόρυβο κατά 200 Hz δηλαδή, με τον θόρυβο που περνάει τώρα να είναι μειωμένος κατά 0,6 dB όσον αφορά στους εμπρός επιβάτες και 0,5 dB στους πίσω.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένα 2λιτρος τούρμπο κινητήρας που αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπής. Για τη μετάδοση που περνάει και στους τέσσερις τροχούς φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT.

Αν και ο κινητήρας είναι γνωστός, εδώ έχουν χρησιμοποιηθεί στοιχεία από το STi, όπως πιο ενισχυμένα γόνατα, εξάτμιση και ελεύθερο φίλτρο αέρα. Η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη στα 500 αυτοκίνητα, με την τιμή του στην Ιαπωνία που διατίθεται αποκλειστικά να είναι 39.000 ευρώ. Περιττό να πούμε ότι έχει ήδη εξαντληθεί.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...