Gordon’s Murray T.25 City Car

Αυτοκίνητο πόλης από τον σχεδιαστή της F1

  • -
  • -

Εκτός από το εφευρετικό ηλεκτροκίνητο T.27 City Car και ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, ο πρώην σχεδιαστής της F1 Gordon Murray, εμπνευστής της θρυλικής McLaren F1 και της Mercedes-Benz SLR McLaren, σχεδίασε ένα «έξυπνο» αυτοκίνητο πόλης. Το T.25 έχει ως στόχο να ικανοποιήσει τις ανάγκες των μελλοντικών αστικών κέντρων, αποτελώντας στην ουσία μια παραλλαγή του T.27 με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αντί για τον ταχύτερο γύρο πίστας, το τελευταίο δημιούργημα του Murray δίνει έμφαση στην χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και το «στριμωξίδι» των μεγαλουπόλεων.

 

Με μήκος 2.40 m, πλάτος 1.30 m και ύψος 1.50m το T.25 παρουσιάζεται μικρότερο ακόμα και από το Smart Fortwo, ενώ έχει κύκλο στροφής μόλις 6.0 m. Πάραυτα το T.25 μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά τρεις επιβάτες, με τον οδηγό να κάθεται στην μέση και από πίσω του να εδράζονται οι δύο επιπλέον θέσεις. Αναδιπλώνοντας τις δύο θέσεις και με τον οδηγό μόνο μέσα στο αυτοκίνητο, δημιουργείται χώρος αποσκευών 720 lt (160lt σε τριθέσια διάταξη). Η είσοδος στο T.25 γίνεται με «κινηματογραφικό» τρόπο, αφού ολόκληρο το πάνω μέρος, μαζί με το παρμπρίζ, τα πλαϊνά τζάμια και την οροφή ανασηκώνεται.

 

Κινητήριος δύναμη του τριθέσιου δημιουργήματος των 575 kg είναι ένας 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας 660cc με απόδοση 51 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με ένα ημιαυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων. Για το τυπικό 0-100km/h χρειάζεται 14.2 sec και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 145km/h, καταναλώνοντας κατά μέσο όρο 3.8lt/100km – CO 2 86gr/km. Στον εξοπλισμό ενεργητικής ασφάλειας περιλαμβάνεται, πέρα από το ABS και το ESP. Στην παραγωγή το Τ.25 αναμένεται να μπει από το 2012.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...