Αέρας ανανέωσης για το Cupra Ateca (video)

Μετά από δύο χρόνια ζωής το Cupra Ateca υπέστη ένα διακριτικό φρεσκάρισμα, τονίζοντας τα δυναμικά χαρακτηριστικά του, και όχι μόνο!

  • -
  • -

Το 2018 η Cupra μας συστήθηκε με το εντυπωσιακό Ateca των 300 ίππων. Η ισπανική εταιρία λάνσαρε εν συνεχεία το Cupra Leon, αλλά και το Cupra Formentor! Το 2019, η Cupra γνώρισε σημαντική αύξηση πωλήσεων και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο Ateca, του οποίου οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 10.000 μονάδες.

Για να διατηρηθεί επίκαιρο, σήμερα παρουσιάζεται ελαφρώς ανανεωμένο, με μικρές σχεδιαστικές αλλαγές και αναβαθμισμένο εξοπλισμό. Ο κινητήρας που δίνει ζωή στο σπορ SUV εξακολουθεί να είναι ο γνωστός δίλιτρος TSI των 300 ίππων και των 400 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης 4Drive. Οι επιδόσεις του είναι καταιγιστικές, με μόλις 4,9 sec να απαιτούνται για τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση.



Μικρές αλλαγές έχουν γίνει στη χαρτογράφηση του ηλεκτρικού συστήματος διεύθυνσης, με στόχο την καλύτερη απόκριση και αίσθηση. Παράλληλα, διαθέτει τέσσερα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του οδηγού. Αυτά είναι τα Normal, Sport, Cupra και το Individual, όπου μπορεί κανείς να επιλέξει συγκεκριμένες ρυθμίσεις ξεχωριστά για τον κινητήρα, την ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης. Η Brembo έχει την ευθύνη κατασκευής του συστήματος πέδησης. 



Ελαφρώς διαφοροποιημένες είναι οι διαστάσεις, αφού με τους προφυλακτήρες νέας σχεδίασης το μήκος του έχει μεγαλώσει κατά 10mm, ενώ αυξημένα είναι και τα μετατρόχια. Η εικόνα του είναι πιο επιθετική, ενώ σε αρκετά σημεία έχει γίνει χρήση σκούρου αλουμινίου για ακόμα περισσότερο δυναμικά χαρακτηριστικά. Οι τροχοί έχουν διάσταση 19 ιντσών και με τη μαύρη απόχρωση τονίζουν ακόμα περισσότερο τα παραπάνω. Νέα σχεδίαση έχει και ο πίσω προφυλακτήρας, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί τέσσερις συνολικά εξατμίσεις!

Στο εσωτερικό, τα τύπου μπάκετ καθίσματα με επένδυση αλκαντάρα αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού. Καινούργιο είναι το τιμόνι, το οποίο πλέον φιλοξενεί δύο κουμπιά, συγκεκριμένα αυτό της εκκίνησης του κινητήρα και εκείνο της επιλογής του προγράμματος οδήγησης. Την ίδια ώρα, σκουρόχρωμες αποχρώσεις από αλουμίνιο αλλάζουν την εικόνα του εσωτερικού, ενώ υπάρχει και μία σειρά δυνατοτήτων εξατομίκευσης.



Πάντα σύμφωνο με τις σύγχρονες απαιτήσεις, το Cupra Ateca διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων διάστασης 10,25 ιντσών και infotainment 9,2 ιντσών με οθόνη αφής. Καινούργιο είναι και το συστήμα φωνητικής αναγνώρισης, ενώ σε επίπεδο συνδεσιμότητας φροντίζει να καλύπτει όλες τις ανάγκες το Full Link System.

Το νέο Cupra Ateca έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί στη Βαρκελώνη, αλλά κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Kvasiny της Τσεχίας. Το λανσάρισμα του στην αγορά αναμένεται το Σεπτεμβρίο του 2020.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...