Νέες BMW M5 και M5 Competition: Δείτε τι άλλαξε

Πάντως διατηρεί τον V8 που αποδίδει μέχρι 625 ίππους

  • -
  • -

Ακόμα πιο άγρια έρχεται αισθητικά η ανανεωμένη BMW M5. Η μάσκα τώρα κατεβαίνει πιο χαμηλά, ενώ τα στοιχεία χρωμίου τονίζουν τη σχεδίαση, με τα μεγάλα “νεφρά” να έχουν διπλές γρίλιες και φυσικά το logo “M”. Οι μεγάλες εισαγωγές αέρα κυριαρχούν εμπρός, με την κεντρική να έχει εξαγωνικό σχήμα, ενσωματώνοντας το ψυγείο λαδιού και το αισθητήρα ραντάρ.

Οι προβολείς LED τονίζονται περισσότερο τώρα χάρη στις φωτεινές λωρίδες σχήματος “L”. Η νέα πρόταση lights Shadowline της BMW Individual προσθέτει μία σκούρα πινελιά στα συστήματα προβολέων Adaptive LED Headlights και BMW Laserlight, ενώ τα πίσω φώτα LED δίνουν μια τρισδιάστατη αίσθηση, ενισχύοντας τη δυναμική του ανασχεδιασμένου προφυλακτήρα.

Η ανανεωμένη M5 πατάει σε νέας σχεδίασης ζάντες 20 ιντσών, ενώ νέο είναι και η ρύθμιση των αμορτισέρ. Το gloss black έχει επιλεγεί ως επένδυση στους εξωτερικούς καθρέπτες και τις απαγωγές του αέρα στα πλαϊνά φτερά, αλλά και τις δαγκάνες των φρένων, οι οποίες προσφέρονται και σε κόκκινη απόχρωση.

Στο εσωτερικό η ποιότητα κυριαρχεί, με επενδύσεις από δέρμα να ντύνουν μεγάλες επιφάνειες. Τη σπορ αύρα δίνουν τα μπάκετ καθίσματα με την καλή στήριξη του σώματος, το όμορφο μικρό τιμόνι και οι λεπτομέρειες αλουμινίου. Η κεντρική οθόνη μεγάλωσε από τις 10,25 ίντσες στις 12,5.

Η φιλοσοφία των διακοπτών προέρχεται από την M8 με το διακόπτη M Mode να ενεργοποιεί τα προφίλ Road και Sport. Από το Setup δίνεται η δυνατότητα επιλογής ρυθμίσεων του συστήματος κίνησης και του πλαισίου. Επιπλέον, η BMW M5 Competition προσφέρει επίσης TRACK mode, για γνήσια αίσθηση M σε πίστες.

Διαθέσιμα είναι τα νέα μεταλλικά χρώματα Brands Hatch Grey και Motegi Red, όπως και οι χρωματικές προτάσεις της BMW Individual, Tanzanite Blue II metallic, Aventurine Red II metallic και matt Frozen Bluestone metallic. Το Champagne Quartz metallic έχει μετονομαστεί σε Alvit Grey metallic.

Κάτω από το εμπρός καπό βρίσκεται ο V8 των 4,4 λίτρων με τεχνολογία BMW M TwinPower Turbo. Η απόδοσή του φτάνει τους 600 ίππους στην BMW M5 και τους 625 ίππους στην BMW M5 Competition. Για τη μετάδοση φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων M Steptronic με Drivelogic, οκτώ σχέσεων, που στέλνει τη δύναμη μέσω του συστήματος τετρακίνησης M xDrive και στους τέσσερις τροχούς, ενώ επιπλέον υπάρχει ρύθμιση 2WD με την κίνηση σε αυτή την περίπτωση να περνάει στους πίσω τροχούς.

Η BMW M5 επιταχύνει από 0 στα 100 km/h, σε μόλις 3,4 sec, ενώ ξεπερνά τα 200 km/h, σε 11,1 sec. Η BMW M5 Competition είναι λίγο πιο γρήγορη, επιταχύνοντας από στάση στα 100 km/h σε 3,3 sec, αγγίζοντας τα 200 km/h σε 10,8 sec. Οι τιμές στη Γερμανία ξεκινούν από 120.900€ για την BMW M5 και 129.900€ για την BMW M5 Competition.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...