Η νέα 12κύλινδρη Lamborghini παίρνει ζωή! (video)

Στα πρότυπα του τμήματος FXX της Ferrari, η Lamborghini ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα υπεραυτοκίνητο αποκλειστικά για χρήση στην πίστα

  • -
  • -

Το τμήμα FXX της Ferrari προσφέρει τη δυνατότητα σε εκλεκτούς πελάτες της ιταλικής φίρμας να έχουν ειδικά σχεδιασμένα για την πίστα μοντέλα, σαφώς αναβαθμισμένα, τα οποία προορίζονται αποκλειστικά για χρήση σε αυτοκινητοδρόμια. Κάτι αντίστοιχο ετοιμάζει πλέον και η Lamborghini σε συνεργασία με το αγωνιστικό της τμήμα, την Squadra Corse. Το συγκεκριμένο μοντέλα θα βασίζεται στην SC18, το one-off κομμάτι που παρουσίασε η αγωνιστική ομάδα της Lamborghini πριν από δύο χρόνια. Στο βίντεο η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία μας δίνει μία μικρή πρόγευση από το εντυπωσιακό υπεραυτοκίνητο, του οποίοι οι δοκιμές εξέλιξης ξεκίνησαν στην πίστα.

Όπως γνωρίζουμε, βασίζεται στην Aventador, ενώ είναι πολύ πιθανό να αποκαλείται «SVR». Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό 12κύλινδρο κινητήρα των 6.500 cc της Aventador, του οποίου η ισχύ μετά τις απαραίτητες περιποιήσεις θα αγγίζει τους 900 ίππους! Από το βίντεο δεν αποκαλύπτονται σημαντικές λεπτομέρειες του αμαξώματος, το οποίο μάλιστα είναι καμουφλαρισμένο, αλλά ευδιάκριτα είναι τουλάχιστον τα ευμεγέθη αεροδυναμικά βοηθήματα. Σίγουρα θα είναι πιο επιθετική και ακραία σε σχεδίαση σε σχέση με την Aventador, αλλά και την SC18.

Αρκετοί συνδέουν τη συγκεκριμένη έκδοση με την επιθυμία της Lamborghini να λάβει μέρος στις 24 Ώρες του Le Mans το 2021, και συγκεκριμένα στην κατηγορία των Hypercars. Όμως, οι κανονισμοί απαιτούν την παραγωγή 20 μοντέλων παραγωγής έτσι ώστε το εκάστοτε αυτοκίνητο να πάρει δελτίο αναγνώρισης. Κάτι που στην περίπτωση της δημιουργίας της Squadra Corse δεν μπορεί να συμβεί, αφού προορίζεται αποκλειστικά για χρήση στην πίστα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...