Η Porsche διευρύνει την ηλεκτρική της γκάμα με 2 νέα SUV

Η Cross έκδοση της Taycan θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά, ενώ το 2022 θα λανσαριστεί και η ηλεκτρική Macan

  • -
  • -

Μπορεί το 2020 να μην κυλάει ιδανικά για την αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και τον κόσμο γενικότερα, αλλά στην Porsche εξακολουθούν να είναι αισιόδοξοι κοιτώντας τη χρονιά που πέρασε. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 10% αγγίζοντας τις 280.800 μονάδες, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε προσλήψεις 2.919 επιπλέον ατόμων. Μέσα στα επόμενα χρόνια η γερμανική εταιρεία προτίθεται να επενδύσει 10 δις ευρώ στην ηλεκτροκίνηση, αλλά και στα μοντέλα υβριδικής τεχνολογίας. Στα μέσα της δεκαετίας υπολογίζεται ότι οι μισές πωλήσεις της Porsche θα είναι κατασκευές αυτού του είδους.
Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα στο Zuffenhausen έχει η παρουσίαση της Taycan Sport Turismo, η οποία και έχει προγραμματιστεί για τα τέλη της φετινής χρονιάς. Ουσιαστικά, θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Mission E Cross Turismo που είχε παρουσιάσει η Porsche πριν από δύο χρόνια στην έκθεση Γενεύης. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για μία από τις πολλές διαφορετικές εκδόσεις της Taycan που θα λανσαριστούν στο μέλλον. 



Την ίδια ώρα είναι επίσημο πως η επόμενη γενιά της Macan θα διατίθεται σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση και θα παρουσιαστεί το 2022. Θα βασίζεται στην κοινή πλατφόρμα Porsche και Audi, την Premium Platform Electric (PPE), η οποία υποστηρίζει πισωκίνητα, αλλά και τετρακίνητα μοντέλα με τη χρήση ενός επιπλέον ηλεκτροκινητήρα μπροστά. Με δεδομένη την κατασκευή της αμιγώς ηλεκτρικής Macan, η Porsche θα επενδύσει 600 εκ. ευρώ για την επέκταση του εργοστασίου της στο Leipzig. Η γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών και μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα είναι παράλληλη. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...