Pininfarina Battista Anniversario: Μόλις 5 αυτοκίνητα, με τιμή 2,6 εκατ. ευρώ!

To ηλεκτρικό hypercar επιταχύνει μέχρι τα 350 km/h

  • -
  • -

Ο οίκος Pininfarina γιορτάζει τα 90ά του γενέθλια με μία άκρως περιορισμένης παραγωγής έκδοση της Battista, του ηλεκτρικού hypercar που διεκδικεί τον τίτλο του πιο ισχυρού ιταλικού αυτοκινήτου με νόμιμη άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους.

Η παραγωγή της Battista αναμένεται να αρχίσει στα τέλη του 2020 στο Τορίνο, όπου βρίσκεται το κέντρο σχεδίασης και η έδρα της Pininfarina, και δεν θα ξεπεράσει τα 150 αυτοκίνητα. Από αυτά μόλις τα 5 θα είναι η επετειακή έκδοση Battista Anniversario, με τιμή πώλησης τα 2,6 εκατ. ευρώ!

Με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ που παράγουν 1.900 ίππους και 2.300 Nm ροπής, η Battista χρειάζεται λιγότερο από 2 sec για το 0-100 km/h και λιγότερο από 12 sec για το 0-300 km/h. Ταυτόχρονα, οι μπαταρίες των 120 kWh εξασφαλίζουν αυτονομία άνω των 500 km (με συντηρητική προφανώς οδήγηση).

Κάθε μία από τις πέντε Battista Anniversario θα φέρει τριχρωμία στο αμάξωμα, λευκό (Bianco Sestriere), γκρι (Grigio Antonelliano) και γαλάζιο (Iconica Blu), αλλά και αποκλειστικά καθίσματα. Το βάρος του hypercar είναι μειωμένο κατά 10 kg σε σχέση με τις απλές Battista, χάρη στην επιλογή νέων ζαντών αλουμινίου, 21 ιντσών. Σε συνδυασμό με τα ελαστικά επιδόσεων, αλλά και το αποκλειστικό αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακόνημα, το ηλεκτρικό μοντέλο θα αγγίζει σε τελική ταχύτητα τα 350 km/h!

Με την Battista Anniversario γιορτάζεται η συμπλήρωση 90 ετών από τότε που ο Battista ‘Pinin’ Farina δημιούργησε τον οίκο που κατασκεύαζε αμαξώματα και σχεδίαζε αυτοκίνητα. Ο εγγονός του, Paolo Pininfarina, δήλωσε: «Ο παππούς μου είχε πάντα το όραμα να κατασκευαστούν αυτοκίνητα με το σήμα της εταιρείας και η Battista Anniversario είναι ένας καταπληκτικός τρόπος να συνδέσουμε το παρελθόν με το μέλλον της αυτοκίνησης».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...