Formentor: Το πρώτο μοντέλο αποκλειστικά για την Cupra

Ένα σπορ SUV με 245 και 310 ίππους

  • -
  • -

Δίπλα στα Ateca και Leon, το Formentor γίνεται το τρίτο μοντέλο της σπορ μάρκας Cupra. Πρόκειται όμως για το πρώτο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε αποκλειστικά για την μάρκα επιδόσεων της Seat. Το τελευταίο τετράμηνο του 2020 θα αρχίσουν οι πωλήσεις των εκδόσεών του, ανάμεσα στις οποίες είναι και μία plug-in hybrid.

To Formentor πήρε το όνομα του από το άγριο ακρωτήριο στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες. «Το CUPRA Formentor είναι ένα ελκυστικό αυτοκίνητο από άποψη επιδόσεων, τεχνολογίας και αισθητικής και βασίζεται στην ομορφιά των αναλογιών του, στη δύναμη της σχεδιαστική του γραμμής και στην τελειότητα των λεπτομερειών του», δήλωσε ο Alejandro Mesonero-Romanos, Διευθυντής Σχεδίασης.

Το CUPRA Formentor έχει μήκος 4.450mm και πλάτος 1.839mm. Το ύψος του είναι 1.511mm παρέχοντας αξιοσημείωτο ύψος για όλους τους επιβάτες, το οποίο, σε συνδυασμό με το μεταξόνιο των 2.680mm, προσφέρει σημαντική χωρητικότητα στους πίσω επιβάτες, χώρο αποσκευών 450lt καθώς και μεγάλη σταθερότητα. Στάνταρ είναι οι ζάντες αλουμινίου 19΄΄, σε απόχρωση χαλκού, με φρένα της Brembo 18΄΄.

Ο συνολική εξωτερική σχεδίαση ενισχύεται από ευρεία παλέτα διαθέσιμων χρωμάτων: εκτός από τα τέσσερα απλά και μεταλλικά χρώματα (Urban Silver, Midnight Black, Magnetic Tech ή Candy White) το CUPRA Formentor είναι επίσης διαθέσιμο σε τρία ειδικά χρώματα (Graphene Grey, Dark Camouflage και Desire Red) καθώς και σε δύο ματ χρωματικές επιλογές (Petrol Blue Matt και Magnetic Tech Matt) που προσθέτουν οπτική κομψότητα και προσωπικότητα στο όχημα.

Από την στιγμή που ανοίγει η πόρτα, οι επιβάτες βλέπουν το welcome light στο έδαφος ενώ περνώντας στο εσωτερικό συναντούν υλικά υψηλών προδιαγραφών και διακοσμητικές λεπτομέρειες υψηλής στιλπνότητας σε χρώμα σκούρου χρωμίου και μαύρου, που ενισχύουν την αισθητική της καμπίνας. Τα bucket καθίσματα, διαθέσιμα σε Petrol Blue και μαύρο δέρμα, τονίζουν τα διαπιστευτήρια επιδόσεων του CUPRA Formentor.

Το CUPRA Formentor θα λανσαριστεί αρχικά με δύο κινητήρες υψηλών επιδόσεων. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ένας 2.0 TSI με ισχύ 310PS και ροπή 400Nm. Ο κινητήρας αυτός θα συνδυαστεί με το σύστημα τετρακίνησης 4Drive. Το CUPRA Formentor, ωστόσο, κοιτάζει το μέλλον για αναβαθμισμένη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση, ενσωματώνοντας την υβριδική τεχνολογία plug-in υψηλής απόδοσης. Ο βενζινοκινητήρας 1.4 TSI 150PS συνδυασμένος με ηλεκτρικό μοτέρ 116 PS και μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh, επιτρέπει στο CUPRA Formentor να επιτύχει τις επιδόσεις που οι πελάτες περιμένουν, πάντα σε αρμονία με την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον. Η συνδυαστική μέγιστη ισχύς είναι 245 ίπποι και η ροπή 400 Nm, με ηλεκτρική αυτονομία περίπου 50 km. Και οι δύο συνδυασμοί κινητήρων επωφελούνται από ένα κιβώτιο ταχυτήτων DSG με διπλό συμπλέκτη που βοηθάει τις αλλαγές των ταχυτήτων να γίνουν πιο ομαλές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...