Η πιο άγρια: Mercedes-AMG GLA 45 με 421 ίππους!

Ο 2λιτρος κινητήρας δίνει τον καλύτερό του εαυτό στο compact SUV

  • -
  • -

Μετά τις απλές εκδόσεις αλλά και την AMG 35 με τους 306 ίππους, ήρθε η στιγμή να υποδεχτούμε την κορυφαία παραλλαγή του compact SUV της Mercedes-Benz. Διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις (GLA 45 4MATIC+ και GLA 45 S 4MATIC+), το πιο πρόσφατο «στολίδι» της Mercedes-AMG ήρθε να λάμψει στην πίστα, στους ασφαλτοστρωμένους δρόμους αλλά και μακριά από αυτούς.

Ο νέος 2λιτρος turbo αποδίδει 387 ίππους στην… απλή 45 και 421 ίππους στην 45 Sροπή αγγίζει τα 480 και 500 Nm, αντίστοιχα). Και στις δύο περιπτώσεις συνδυάζεται με το διπλού συμπλέκτη AMG SPEEDSHIFT DCT 8G, όπως επίσης με την τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC+. Το AMG TORQUE CONTROL κατανέμει τη ροπή ανάμεσα στους δύο πίσω τροχούς, για ακόμη υψηλότερα επίπεδα πρόσφυσης, χάρη στο πίσω διαφορικό με τους δύο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενους, πολύδισκους συμπλέκτες.

Η απόσταση των δύο μοντέλων στη διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 km/h δεν είναι μεγάλη: 4,4 sec για την 45, 4,3 sec για την 45 S. Στην πρώτη περίπτωση η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, στη δεύτερη ανεβαίνει στα 270 km/h.

Τα διάφορα προγράμματα οδήγησης της GLA 45 επηρεάζουν ανάλογα τα χαρακτηριστικά της τετρακίνησης: στα "Basic" και "Advanced", το σύστημα 4MATIC είναι στη λειτουργία "Comfort". Στα "Pro" και "Master", περνά σε λειτουργία "Sport", για πιο δυναμική συμπεριφορά στο όριο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...