Πιο SUV από πριν: Η νέα Mercedes-Benz GLA (vid)

Έρχεται την άνοιξη του 2020 με κινητήρες βενζίνης και πλούσιο εξοπλισμό

  • -
  • -

Με την αποκάλυψη της νέας GLA συμπληρώνεται η οικογένεια compact μοντέλων της Mercedes-Benz. Η μάρκα από τη Στουτγάρδη αποφάσισε να δώσει μία πιο off road εικόνα στο μοντέλο της, σε σχέση με την πρώτη γενιά. Η σημαντικότερη αλλαγή είναι το συνολικό ύψος, το οποίο αυξήθηκε κατά 10 cm (στα 1.611 mm), χαρίζοντας στη GLA μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (14,3 cm) και στον οδηγό καλύτερη ορατότητα περιμετρικά του οχήματος.

Παρά το ελαφρώς μικρότερο μήκος (-14 mm), η νέα GLA έχει αυξημένο μεταξόνιο (στα 2,73 μ), προσφέροντας μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες της. Ομοίως, το πορτμπαγκάζ έχει μεγαλώσει σε όγκο, φθάνοντας τα 435 lt. Τα πίσω καθίσματα είναι συρόμενα (στον προαιρετικό εξοπλισμό), προσθέτοντας πόντους πρακτικότητας.

Η εικόνα του εσωτερικού χαρακτηρίζεται από το μοντέρνο design, σαφής ένδειξη ότι η Mercedes-Benz στοχεύει σε νεανικό κοινό. Κύριο χαρακτηριστικό οι δύο ψηφιακές οθόνες (10,25 ιντσών η καθεμία στις κορυφαίες εκδόσεις) και οι πέντε στρογγυλοί αεραγωγοί που θυμίζουν τουρμπίνα. Το σύστημα πολυμέσων MBUX είναι στάνταρ και περιλαμβάνει τον προσωπικό βοηθό που ενεργοποιείται με τη – γνωστή πλέον – φράση”Hey Mercedes”.

Η γκάμα κινητήρων της νέας GLA περιλαμβάνει αρχικά δύο σύνολα βενζίνης: τον 1.33 turbo 163 ίππων για την GLA 200 και το 2λιτρο 306 ίππων για την τετρακίνητη AMG 35 4MATIC. Θα ακολουθήσουν οι κινητήρες diesel αλλά η plug-in υβριδική έκδοση. Τα μοντέλα 4MATIC έχουν το πακέτο Off-road στον βασικό εξοπλισμό, το οποίο περιλαμβάνει ένα πρόσθετο πρόγραμμα οδήγησης, λειτουργία υποβοήθησης οδήγησης σε κατηφόρα και μία off-road προβολή κινούμενων εικόνων στην οθόνη πολυμέσων, καθώς και μία ειδική λειτουργία φωτισμού για εκτός δρόμου οδήγηση σε συνδυασμό με τους προβολείς MULTIBEAM LED.

Η λίστα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνει μία σειρά από τεχνολογίες, όπως το στάνταρ αυτόνομο φρενάρισμα, το πακέτο Driving Assistance που μεταξύ άλλων βοηθάει σε μανούβρες και ανιχνεύει πεζούς και ποδηλάτες, το Blind Spot Assist που προειδοποιεί για διερχόμενα αυτοκίνητα ή ποδήλατα όταν ο οδηγός πάει να ανοίξει την πόρτα του, ή το Traffic Sign Assist που ενημερώνει όταν η GLA ξεπερνά τα όρια ταχύτητας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...