Renault Twingo: Προσοχή, ηλεκτρίζει!

Γνωρίζουμε από κοντά την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μικρού Renault. Με αυτονομία 180 km, θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2020

  • -
  • -

Με 28 χρόνια στο βιογραφικό του και 3,75 εκατ. πωλήσεις σε 25 χώρες, το Twingo έχει γράψει τη δική του ιστορία στις αστικές μετακινήσεις. Πλέον στην τρίτη γενιά του, το μικρό της Renault αποκτά και ηλεκτρική έκδοση, πιστό στο πνεύμα της εποχής αλλά στην παράδοση της γαλλικής μάρκας.

Ταξιδέψαμε στο Παρίσι, καλεσμένοι της ελληνικής αντιπροσωπείας, για να δούμε από κοντά όλα τα νέα υβριδικά, plug-in υβριδικά και 100% ηλεκτρικά μοντέλα της Renault, πριν την πρεμιέρα τους στη Γενεύη. Σε μία αίθουσα γνωρίσαμε τα υβριδικά Clio και Captur E-TECH, σε άλλη το αμιγώς ηλεκτρικό Twingo ZE, το οποίο θα κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Ο συνδυασμός του Twingo με την ηλεκτρική έκδοση δείχνει ιδανικός: μικρό μήκος (3,61 μέτρα), εντυπωσιακά μικρός κύκλος στροφής (8,6 μέτρα), ευρυχωρία στο εσωτερικό με δεδομένες τις εξωτερικές διαστάσεις, μηδενικοί ρύποι. Οι λεπτομέρειες που κάνουν το Twingo ZE να ξεχωρίζει από τις συμβατικές εκδόσεις είναι η γαλάζια αυτοκόλλητη λωρίδα που διατρέχει το αμάξωμα στο πλάι, η γαλάζια γρίλια στη μάσκα, τα σηματάκια «ΖΕ electric στις μεσαίες κολώνες και την πόρτα του χώρου αποσκευών (που βρίσκεται πάνω από το ηλεκτρικό μοτέρ), οι γαλάζιοι δακτύλιοι στις ζάντες αλουμινίου, τα μαρσπιέ. Ακόμη πιο διακριτικές διαφορές στο εσωτερικό, με τον επιλογέα του κιβωτίου να χρησιμεύει για την επιλογή των τριών προγραμμάτων επανάκτησης ενέργειας, μόλις ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το γκάζι. Το θετικό είναι ότι από την παρουσία της μπαταρίας δεν επηρεάζεται η καμπίνα των επιβατών ή ο χώρος αποσκευών (παραμένει στα 240 lt).



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ RENAULT TWINGO

Το ηλεκτρικό μοτέρ του Twingo ZE είναι κοινό με αυτό των ηλεκτρικών smart EQ, αποδίδοντας 82 ίππους και 160 Nm ροπής. Η επιτάχυνση 0-50 km/h διαρκεί 4,2 sec και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 135 km/h. Όμως η μπαταρία του (βάρους 165 kg) έχει αυξημένη χωρητικότητα, στις 22 kWh, με αποτέλεσμα να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία: 180 km σε μεικτές συνθήκες (σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP), 250 km στην πόλη. Αν μάλιστα ενεργοποιήσεις το κουμπί “Eco”, η αυτονομία ανεβαίνει στα 215 km, περιορίζοντας την τελική ταχύτητα και την επιτάχυνση. Η μπαταρία του Twingo ZE μπορεί να φορτιστεί σε κοινή οικιακή πρίζα (13,5 ώρες για πλήρη φόρτιση), σε wallbox (4 ώρες), σε ταχυφορτιστή 22 kW (63 λεπτά για το 80% και 30 λεπτά για εξασφάλιση αυτονομίας 80 km).

Και βέβαια διαθέσιμες είναι οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας EASY CONNECT. Επιπλέον, η εφαρμογή MY RENAULT επιτρέπει στον οδηγό του Twingo ZE να σχεδιάσει το ταξίδι του, να βρει τα κοντινότερα σημεία φόρτισης κ.α. Οι τιμές του δεν έχουν γίνει γνωστές, στην Renault πάντως θεωρούν ότι θα είναι ανταγωνιστικές αντίστοιχων ηλεκτρικών μοντέλων της κατηγορίας.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...