Το νέο υβριδικό Honda Jazz με 109 ίππους

Διαθέσιμο στην Ευρώπη από το καλοκαίρι και σε crossover έκδοση

  • -
  • -

Τα τεχνικά στοιχεία του υβριδικού συστήματος e:HEV που χρησιμοποιεί η νέα γενιά του Jazz ανακοίνωσε η Honda. Το δημοφιλές σουπερμίνι θα βρίσκεται στις εκθέσεις της μάρκας επί ευρωπαϊκού εδάφους από το καλοκαίρι του 2020. Οι τιμές στη Γερμανία αρχίζουν από τα 22.000 ευρώ για το Jazz και τα 26.250 ευρώ για την crossover παραλλαγή, που φέρει το όνομα Crosstar.

Το σύστημα e:HEV αποτελείται από τον 1.5 DOHC i-VTEC βενζίνης, δύο ηλεκτρικά μοτέρ και, μπαταρία ιόντων λιθίου.

Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 109 ίππους, ικανή να χαρίζει στο Jazz επιτάχυνση 0-100 km/h σε 9,4 sec και τελική ταχύτητα 175 km/h. Με βάση τον κύκλο δοκιμών WLTP, η Honda ανακοινώνει μέση κατανάλωση 4,5 lt/100 km (4,8 lt για το Crosstar) και εκπομπές CO2 102 g/km (110 g/km).

Υπάρχουν τρία προγράμματα οδήγησης:

To EV Drive κατά το οποίο η μπαταρία στέλνει ενέργεια απευθείας στο ηλεκτρικό μοτέρ κίνησης

Το Hybrid Drive, όπου ο κινητήρας εσωτερικής καύσης στέλνει ισχύ στο ηλεκτρικό μοτέρ γεννήτρια, το οποίο με τη σειρά την παρέχει στο ηλεκτρικό μοτέρ κίνησης

Το Engine Drive, όπου ο βενζινοκινητήρας συνδέεται απευθείας με τους τροχούς

Οι μηχανολόγοι της Honda προσπάθησαν να κάνουν όσο πιο compact γίνεται το υβριδικό σύστημα, προκειμένου να μην επηρεάζεται πολύ η ευρυχωρία της καμπίνας. Το ντεπόζιτο καυσίμου βρίσκεται κάτω από τα εμπρός καθίσματα, χαρίζοντας έτσι στο Jazz τα πίσω καθίσματαMagic Seat που αναδιπλώνονται πλήρως. Ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι 298 lt, ενώ με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα φθάνει έως τα 1.203 lt.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...