Έρχεται τον Ιούλιο το Mitsubishi ASX

Τον Σεπτέμβριο η βενζινοκίνητη έκδοση 1.6

  • -
  • -

Τον Ιούλιο θα κάνει το ντεμπούτο του στην ελληνική αγορά το Mitsubishi ASX, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2010. Το νέο κόμπακτ crossover της ιαπωνικής φίρμας θα είναι διαθέσιμο αρχικά με κινητήρα 1.8 turbodiesel, ενώ το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει η βενζινοκίνητη έκδοση των 1,6 λίτρων.

Η Mitsubishi Motors λανσάρει το ASX κάτω από το Outlander και απέναντι στα Nissan Qashqai και Skoda Yeti, σε μία κατηγορία που παρουσίαζει συνεχή αύξηση καθώς από 104.000 μονάδες που ήταν το 2005, προβλέπεται να αγγίξει τις 458.000 μονάδες το 2010 σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή αγορά, ο Πρόεδρος της Mitsubishi Motors κος Osamu Masuko δήλωσε: «Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) δεσμεύτηκε να ξεφύγει από τα πρότυπα μιας μάρκας με προφίλ SUV και περιορισμένη προσφορά μοντέλων δρόμου και να γίνει μία εξειδικευμένη κατασκευάστρια περιβαλλοντικά συμβατών επιβατικών αυτοκινήτων & crossovers, διατηρώντας και την παρουσία της στον τομέα των ‘αυθεντικών off-road’ οχημάτων».

 

Νέα γενιά κινητήρων

Με το ASX η Mitsubishi λανσάρει μία νέα οικογένεια αλουμινένιων 4-κύλινδρων πετρελαιοκινητήρων με την ονομασία “4N13”. Είναι 16βάλβιδοι Common rail, με άμεσο ψεκασμό καυσίμου και καλύπτουν τις νόρμες εκπομπών Euro 5. Ο υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας 1.8 διαθέτει μία σειρά από τεχνολογικά επιτεύγματα, με κυριότερο το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων MIVEC (πατέντα της Mitsubishi και παγκόσμια πρωτιά για Κινητήρες Diesel επιβατικών αυτοκινήτων) που επιτυγχάνει ρεκόρ χαμηλού λόγου συμπίεσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...