Το υβριδικό Forester με τον e-Boxer κινητήρα (vid)

Η Subaru φέρνει τους «εξηλεκτρισμένους» boxer στην Ευρώπη

  • -
  • -

Το κοινό στην Αυτοκίνηση 2019 είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα δύο νέα υβριδικά μοντέλα της Subaru, τα Forester και XV e-Boxer. Το λανσάρισμά τους στην ελληνική αγορά θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να τα οδηγήσουμε.

Το Forester e-Boxer είναι το τρίτο μοντέλο που βασίζεται στην Subaru Global Platform, ενώ βέβαια εφοδιάζεται με την τεχνολογία Symmetrical All-Wheel Drive. Σε συνδυασμό με τα 22 cm απόστασης από το έδαφος, εξασφαλίζει στο Forester κορυφαίες δυνατότητες κίνησης μακριά από την άσφαλτο.

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ; ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ

Η τεχνολογία e-Boxer συνδυάζει το 2λιτρο επίπεδο κινητήρα με το αυτόματο κιβώτιο Lineartronic, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες ιόντων λιθίου που επιτρέπουν κίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων για ταχύτητες έως 40 km/h.  

Τρία προγράμματα οδήγησης

EV Driving: Για μικρές ταχύτητες (έως 40 km/h) και σύντομες αποστάσεις (περίπου 1,5-2 km), το Forester κινείται αμιγώς ηλεκτρικά. Είναι ιδανικό σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης, στο συνεχές σταμάτα-ξεκίνα.

Motor Assist Driving: Σε μεσαίες ταχύτητες ο βενζινοκινητήρας και το ηλεκτρικό μοτέρ συνεργάζονται, για βελτιωμένη απόδοση. Επίσης έτσι βελτιώνονται οι εκτός δρόμου δυνατότητες αλλά και η ρυμούλκηση (1.870 kg).

Engine Driving: Σε υψηλές ταχύτητες λειτουργεί μόνο ο 2.0 boxer, φορτίζοντας παράλληλα την μπαταρία για την επόμενη χρήση του ηλεκτρικού μοτέρ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...