Ford Mustang Mach-E: Το ηλεκτρικό SUV με αυτονομία 600 km (vid)

Το πρώτο από τα 14 συνολικά ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα που θα λανσάρει η μάρκα στην Ευρώπη έως τα τέλη του 2020

  • -
  • -

Η οικογένεια της Mustang υποδέχεται το πρώτο της SUV, το οποίο μάλιστα είναι αμιγώς ηλεκτρικό! Η Mustang Mach-E θα είναι διαθέσιμη τόσο σε πισωκίνητη όσο και σε τετρακίνητη έκδοση, με την μέγιστη αυτονομία να αγγίζει τα 600 km! Την ίδια ώρα το νέο μοντέλο της Ford είναι σπορ σε εμφάνιση (με το μακρύ καπό, το φουσκωμένο αμάξωμα και τα χαρακτηριστικά φώτα) και επιδόσεις (η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί λιγότερο από 5 sec).

Το λανσάρισμα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα γίνει στα τέλη του 2020, σε δύο εκδόσεις μπαταριών και με κίνηση στους πίσω ή σε όλους τους τροχούς (η δεύτερη ονομάζεται Mach-E 4). Η στάνταρ έκδοση φέρει μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 75,7 kWh, ενώ η κορυφαία μπαταρία 98,8 kWh. Στη δεύτερη περίπτωση και σε συνδυασμό με την κίνηση στους πίσω τροχούς, η αυτονομία φθάνει τα 600 km (σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP). Η Ford θα προσφέρει Wallbox για φόρτιση στο σπίτι, πέντε φορές πιο γρήγορα απ’ ό,τι σε μία συμβατική πρίζα (θα προσφέρει 62 km ανά ώρα φόρτισης). Σε ταχυφορτιστή 150 kW, η πισωκίνητη Mustang Mach-E με την μεγάλη μπαταρία θα αποκτά 93 km αυτονομίας εντός 10 λεπτών (η στάνταρ Mustang Mach‑E θα φορτίζει από το 10% στο 80% εντός 38 λεπτών).

Τα ηλεκτρικά μοτέρ του SUV αποδίδουν 337 PS στην τετρακίνητη έκδοση, ενώ η σπορ Mustang Mach-E GT φθάνει σε ισχύ τους 465 ίππους (και 830 Nm ροπής). Με στόχο τόσο το ευρύχωρο εσωτερικό όσο και το χαμηλό κέντρο βάρους, η μπαταρία έχει τοποθετηθεί στο πάτωμα της Mustang Mach-E, ανάμεσα στους δύο άξονες. Ο πίσω χώρος αποσκευών έχει όγκο 402 lt, ενώ μπροστά υπάρχει επιπλέον χώρος 100 lt.

Πρεμιέρα στην Mustang Mach-E κάνει η νέα γενιά του συστήματος πολυμέσων SYNC. Η εντυπωσιακή κάθετη οθόνη των 15,5 ιντσών θυμίζει Tesla και ο χειρισμός της γίνεται με κινήσεις που προσομοιάζουν σε smartphone. Και βέβαια το σύστημα είναι συμβατό με Apple CarPlay, Android Auto και εφαρμογές AppLink.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...