Νέες BMW M8 Gran Coupe και Competition: Συστήνονται συναρπάζοντας (video)

Τα δύο τετράθυρα σπορ μοντέλα ολοκληρώνουν τη διαδικασία 0-100 σε λιγότερα από 3,5 δευτερόλεπτα

  • -
  • -

«Πυρετός» παρουσιάσεων σπορ μοντέλων υψηλών επιδόσεων από την BMW, η οποία, το τελευταίο διάστημα, “βομβαρδίζει” τους λάτρεις της ταχύτητας με νέα προϊόντα που φέρουν τα «αθλητικά διαπιστευτήρια» της BMW M GmbH.

Μετά, λοιπόν, την αποκάλυψη των νέων X3 Μ, X4 Μ, καθώς και των μεγαλύτερων “ομόσταυλων” SUV, X5 και Χ6 στις εκδόσεις M και M Competition, έφτασε η ώρα να συστηθούμε και με τις νέες BMW M8 Gran Coupe και BMW M8 Competition Gran Coupe. Η παγκόσμια πρεμιέρα τους θα γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, ενώ η άφιξή τους στην αγορά είναι προγραμματισμένη για τον Απρίλιο του 2020.

“Μπαλαντέρ” στα δύο τετράθυρα σπορ μοντέλα είναι ο V8 TwinPower Turbo κινητήρας των 4,4 λίτρων, ο οποίος χαρίζει στην M8 Grand Coupe και την ισχυρότερη Competition 600 και 625 ps αντίστοιχα. Αμφότερα τα μοντέλα απολαμβάνουν ροπή 750 Nm ενώ συνδυάζονται με το 8ταχυτο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic και το σύστημα τετρακίνησης M xDrive που συνδέεται με το Active M Differential (ενεργό διαφορικό).

Όσον αφορά την επιτάχυνση στα 100 km από στάση, η M8 Competition Gran Coupe (3,3 δευτερόλεπτα) είναι μόλις 1 δέκατο του δευτερολέπτου γρηγορότερη από το «αδερφάκι» της, το οποίο χρειάζεται 3,2 δευτερόλεπτα.

Σχεδιαστικά, το μεταξόνιο έχει επιμηκυνθεί κατά 200 mm συγκριτικά με τις δίθυρες M8, ενώ εγκωμιαστικά σχόλια εισπράττουν η δυναμική ρέουσα γραμμή οροφής, οι επιβλητικοί αεραγωγοί, η πίσω αεροτομή, οι απολήξεις της εξάτμισης και οι ζάντες των 20 ιντσών.

Ο οδηγός καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα 4WD, 4WD Sport και 2WD (αποκλειστικά πίσω κίνηση), ενώ μέσω διακοπτών M στο τιμόνι παρέχεται πρόσβαση σε μια σειρά ρυθμίσεων, με επίκεντρο τον κινητήρα, τους αποσβεστήρες, το σύστημα διεύθυνσης και τα φρένα.

Ο αποκλειστικός στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει BMW Laserlight, σπορ καθίσματα M , BMW Head-Up Display ειδικό για Μ, BMW Live Cockpit Professional με σύστημα πλοήγησης καθώς και τα συστήματα υποβοήθησης BMW Intelligent Personal Assistant, Driving Assistant και Parking Assistant.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...