Το Fiat 500X τώρα σε έκδοση Sport

Πιο δυναμικό σε εμφάνιση και στήσιμο, το μικρό ιταλικό SUV

  • -
  • -

Το 500Χ απουσιάζει από τη γκάμα της Abarth, καθώς ο «σκορπιός» δεν έχει επιληφθεί έως σήμερα μίας έκδοσης επιδόσεων του μικρού SUV της Fiat. Η ιταλική μάρκα αποφάσισε να λανσάρει το 500X Sport, το οποίο ξεχωρίζει μεν αισθητικά, όμως οι αλλαγές δεν περιορίζονται εκεί.

Φέρει πιο σφιχτή ρύθμιση στην ανάρτηση, χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, αλλαγές στο σύστημα διεύθυνσης, σπορ ελαστικά και αποκλειστικές λεπτομέρειες στο εσωτερικό Στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμο τον Νοέμβριο, με τον 1.3 Turbo FireFly 150 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT ή τον Diesel 1.6MTJ 120 ίππων, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο DCT.  

Με νέα ανάρτηση, χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος, νέα ρύθμιση στο σύστημα διεύθυνσης και τροχούς 19 ιντσών με ελαστικά υψηλών επιδόσεων 225/40, το 500Χ Sport είναι το πρώτο σπορ crossover στη γκάμα της ιταλικής μάρκας.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ FIAT 500X ΜΕ ΤΟΝ 1.0 TURBO 120 PS

Το σύστημα διεύθυνσης απέκτησε νέα ρύθμιση για πιο άμεση απόκριση και πληροφόρηση, ενώ αλλαγές έγιναν και στην ανάρτηση όπου τοποθετήθηκαν αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency Selective Damping) για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια, ευελιξία και ασφάλεια, χωρίς καμία παραχώρηση στον τομέα της άνεσης. Οι παραπάνω αλλαγές σε συνδυασμό με τα ελαστικά υψηλών επιδόσεων των 19 ιντσών αύξησαν την πλευρική επιτάχυνση κατά 8% -σε σχέση με ένα αντίστοιχο 500Χ Cross με τροχούς 18 ιντσών- μείωσαν την υποστροφή κατά 26% και την υπερστροφή κατά 17%.

Η έκδοση Sport διαθέτει νέα στοιχεία στην εμφάνιση της που τη διαφοροποιούν και παράλληλα ενισχύουν περαιτέρω το δυναμικό της χαρακτήρα. Οι ειδικά σχεδιασμένοι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, τα μαρσπιέ και το ειδικό φινίρισμα στους καθρέπτες και τις χειρολαβές δίνουν το στίγμα του μοντέλου. Το σήμα Sport στα εμπρός φτερά, ο διαχύτης και η διπλή χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης ολοκληρώνουν την εικόνα μαζί με τους νέους τροχούς των 18 ή προαιρετικά των 19 ιντσών. Παράλληλα για όσους αναζητούν μια ακόμα πιο ξεχωριστή εμφάνιση η Mopar, επίσημη μάρκα υπηρεσιών After Sales του ομίλου FCA, προσφέρει μία πλήρη γκάμα αξεσουάρ.

Αντίστοιχα και στο εσωτερικό μια σειρά στοιχείων όπως η σκούρα επένδυση στις εμπρός κολόνες, το νέο τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος, ο επιλογέας αλουμινίου, αλλά και οι κόκκινες λεπτομέρειες τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου. Προαιρετικά διαθέσιμη είναι και η επιλογή της επένδυσης του πίνακα οργάνων και του τιμονιού με Alcantara, ένα στοιχείο που ενισχύει περαιτέρω την αίσθηση δυναμισμού και πολυτέλειας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...