Hyundai i30 N Project C: Το πιο Hardcore μοντέλο της μάρκας (video)

Η ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής «κολυμπάει» στο ανθρακόνημα και φέρει μειωμένο βάρος

  • -
  • -

Στην αποκάλυψη των συνολικών τροποποιήσεων στις οποίες υπέβαλε το i30 N, στο… βωμό της δημιουργίας του περιορισμένης παραγωγής “Project C” προχώρησε η Hyundai στο πλαίσιο της Έκθεσης της Φρανκφούρτης.

 Το μοντέλο θα περάσει το γκαράζ μόλις 600 οδηγών, με την ονομασία του, Project C, να είναι εμπνευσμένη από το τμήμα “Area C” της πίστας στο κέντρο δοκιμών για μοντέλα υψηλών επιδόσεων Namvang R&D, καθώς και από τα πρώτα γράμματα των φράσεων “Carbon Fibre” (ανθρακονήματα) και “Centre of Gravity” (κέντρο βάρους).

Οι επεμβάσεις δεν αφορούν την ισχύ του Hyundai i30 N Project, αλλά τη μείωση του βάρους και τον ανασχεδιασμό του συστήματος ανάρτησης. Συγκεκριμένα, το μοντέλο «φορά» τον ίδιο κινητήρα με την έκδοση i30 N Performance, ο οποίος αποδίδει 275 ίππους και 378 Nm ροπής (με ενεργοποιημένη τη λειτουργία overboost). Ακόμη, ναι μεν η μάρκα δεν αναφέρει βελτίωση των επιδόσεων, οι αλλαγές δε που αφορούν το πλαίσιο του οχήματος είναι δεδομένο πως έχουν ενισχύσει την ευελιξία του.

Συνολικά, η έκδοση Project C είναι κατά 50 κιλά ελαφρύτερη χάρη στο καπό από ανθρακονήματα, τον πίσω διαχυτή και των μπροστινών καθισμάτων. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν οι σφυρήλατες ζάντες 19’’ της OZ Razing, οι οποίες έχουν μειώσει το βάρος του μοντέλου τουλάχιστον κατά 22 κιλά.

Εξωτερικά οι πιο τρανταχτές αλλαγές αφορούν την ανθρακονημάτινη «στολή» η οποία ντύνει το καπό, το σπλίτερ, τον πίσω διαχυτή και τα μαρσπιέ, προσδίδοντας στο μοντέλο ένα πιο αθλητικό λουκ και βελτιωμένα πατήματα μέσω της χαμηλωμένης ανάρτησης που έχει μειώσει την απόσταση από το έδαφος κατά 6 mm. Σύμφωνα, ακόμη, με τη Hyundai, το κέντρο βάρους έχει μειωθεί κατά 8,8 mm, χάρη στο καλιμπράρισμα των αμορτισέρ και την προσθήκη πιο κοντών και σκληρών ελατηρίων. Ατενίζοντας το προφίλ του μοντέλου το ενδιαφέρον κεντρίζουν οι πορτοκαλί δαγκάνες φρένων οι οποίες «σπάνε» τη μονοχρωμία των ζαντών.

Στην καμπίνα, δεσπόζουν τα μπάκετ καθίσματα Sabelt, τα οποία κοσμούνται από Alcantara και μαύρο δέρμα, καθώς και πορτοκαλί διακοσμητικά στοιχεία και ραφές. Το συνθετικό υλικό Alcantara «αγκαλιάζει» και άλλα σημεία του εσωτερικού όπως το τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων, με τις πορτοκαλί πινελιές να κάνουν και εκεί την εμφάνισή τους, συνθέτοντας μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εικόνα.

,

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...