Το εντυπωσιακό concept ηλεκτρικό της Mercedes-Benz με αυτονομία 700 km! (vid)

Η Mercedes-Benz Vision EQS υιοθετεί ριζοσπαστική σχεδίαση και αποπνέει δυναμισμό και πολυτέλεια

  • -
  • -

Το όχημα που ενσαρκώνει το όραμά της για την αυτοκίνηση του μέλλοντος παρουσίασε η Mercedes-Benz στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, μέσω της αποκάλυψης του πρωτότυπου αμιγώς ηλεκτρικού Vision EQS.

Αποτελώντας το σημείο καμπής του συναρπαστικού design, των υψηλών επιδόσεων και του μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, η Mercedes-Benz EQS συνιστά ένα ζωντανό παράδειγμα για τα όσα πρέπει να περιμένουμε τα επόμενα χρόνια από την ίδια.

ΜΑΘΕTE ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ AYTOKINHTA ΣΤΟ GOELECTRIC.GR

Με τα ηλεκτρικά μοτέρ να στεγάζονται στον εμπρός και πίσω άξονα και την μπαταρία ενσωματωμένη στο πάτωμα του οχήματος, το ηλεκτρικό μοντέλο αναδεικνύεται στην επιτομή της… ισορροπίας, αποδίδοντας 476 ίππους και 760 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται σε 200 km/h, ενώ για την επιτάχυνση στα 100 km/h από στάση απαιτούνται 4,5 δευτερόλεπτα.

Πέρα από τις εντυπωσιακές επιδόσεις του μοντέλου, αιχμή του δόρατος συνιστά η αυτονομία του η οποία αντιστοιχεί σε 700 km (βάσει WLTP) και παρέχεται από μια συστοιχία μπαταριών 100 kW. Όσον αφορά τη φόρτιση, ένας ταχυφορτιστής 350 kW θα επιτρέπει στο μοντέλο να φορτίζει στο 80% σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Με μια πρώτη ματιά, το όχημα σου κεντρίζει το ενδιαφέρον για τη «ρέουσα μορφή» του, η οποία συμβιώνει με δυναμικά χαρακτηριστικά και την αεροδυναμική κομψότητα. Αυτό, ωστόσο, που σαγηνεύει τον παρατηρητή είναι η ζώνη φωτός που διαπερνά απ’ άκρη σ’ άκρη το πάνω μέρος της Vision EQS, διακόπτοντας τη μονοχρωμία και χαρίζοντάς του επιβλητικό λουκ.

Οι «φουτουριστικές διαθέσεις» της μάρκας με το αστέρι, αποτυπώνονται στους κεντρικούς προβολείς ψηφιακού φωτός (DIGITAL LIGHT), οι οποίοι αποτελούν ομαλή συνέχεια της ζώνης φωτός, καθώς και στην ψηφιακή μπροστινή μάσκα του οχήματος, η οποία θα μπορεί να δημιουργεί τρισδιάστατα εφέ, δίνοντας τη δυνατότητα στο όχημα να επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Επιπροσθέτως, όπως συμβαίνει και με τα σύγχρονα μοντέλα παραγωγής της Mercedes-Benz, το μεγαλύτερο τμήμα της Vision EQS είναι κατασκευασμένο από ένα μείγμα διάφορων υλικών, μεταξύ των οποίων ατσαλιού, αλουμινίου, ανθρακονήματος, καθώς και βιώσιμων υλικών που αποτελούν προϊόν ανακύκλωσης.

To εσωτερικό είναι εμπνευσμένο από τον κόσμο των πολυτελέστατων θαλαμηγών, με τη γερμανική μάρκα να το διαμορφώνει με τέτοιο τρόπο που θυμίζει κατάστρωμα πλοίου. Καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία του συγκεκριμένου συναισθήματος παίζει η έντονη παρουσία των μικροϊνών Dinamica, σε χρώμα “Crytal White”.

Ακόμη, ευδιάκριτη είναι η μινιμαλιστική λογική που το διέπει, καθώς και η παντελής απουσία συμβατικών χειριστηρίων. Στον αντίποδα, στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει μια μεγάλων διαστάσεων οθόνη αφής. Παράλληλα, επιβλητικός είναι και ο διαμήκης άξονας που διχοτομεί τον χώρο των επιβατών, χωρίς, όμως να μετριάζει την ευρυχωρία του σαλονιού. Εμπόδιο για τους πίσω επιβάτες δεν συνιστά ούτε η κεκλιμένη γραμμή οροφής.

Η περιβαλλοντική ευαισθησία της Mercedes-Benz αντανακλάται και στην καμπίνα όπου έχει γίνει εκτεταμένη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών από μπουκάλια καθώς και πλαστικών που έχουν απομακρυνθεί από τους ωκεανούς.

Σημειώνεται πως θεμελιώδης στόχος της Mercedes-Benz είναι η απανθρακοποίηση του στόλου της, σε χρονικό ορίζοντα 20 χρόνων. Αυτό επιθυμεί να το επιτύχει μέσω της κατασκευής οχημάτων που θα «θωρακίζουν» το περιβάλλον, αλλά και θα σαγηνεύουν τους οδηγούς με το design και τις επιδόσεις τους.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...