Audi AI:Trail quattro: Ο ορισμός της πανοραμικής θέας

To αμιγώς ηλεκτρικό φουτουριστικό πρωτότυπο παρουσιάστηκε στην Φρανκφούρτη και εντυπωσιάζει τόσο για το σχεδιασμό του όσο για τα ενσωματωμένα… drones που φωτίζουν τον δρόμο

  • -
  • -

Στην αποκάλυψη του τελευταίου μέλους της τετραμελούς οικογένειας φουτουριστικών μοντέλων προχώρησε η Audi στο πλαίσιο της Έκθεσης της Φρανκφούρτης, μέσω της αφαίρεσης της κουκούλας του αμιγώς ηλεκτρικού Audi AI:Trail quattro. Το εν λόγω πρωτότυπο μοντέλο, λοιπόν, προστίθεται δίπλα στα Audi Aicon, AI:ME και AI:RACE και προορίζεται για off-road αποδράσεις εκτός των ασφαλτοστρωμένων δρόμων των πόλεων, απολαμβάνοντας μεγάλη αυτονομία.

Το Audi AI:Trail quattro φέρει μήκος 4,15 m, πλάτος 2,15 m και ύψος 1,67 m, «φορά» ζάντες 22 ιντσών ενώ η απόσταση από το έδαφος ανέρχεται σε 34 εκατοστά. Αντί για συμβατικούς προβολείς υπάρχουν αυτόνομες πηγές φωτός που βρίσκονται κάτω από τις εμπρός κολόνες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σαν εσωτερικός φωτισμός όσο και σαν φωτισμός της διαδρομής που ακολουθεί το αυτοκίνητο. Τα πίσω φώτα λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για το φωτισμό του πορτμπαγκάζ όσο και σαν εξωτερική φωτεινή υπογραφή.  

Αντί για μεσαία, μάλιστα, και μεγάλη σκάλα των προβολέων, το Audi AI:Trail είναι εξοπλισμένο με συνολικά πέντε, τριγωνικού σχήματος ηλεκτρικά drones χωρίς έλικες (Audi Light Pathfinders) και με ενσωματωμένα φωτεινά στοιχεία LED. Τα drones αυτά μπορούν να προσγειωθούν είτε σε μια ράγα οροφής είτε απευθείας στην οροφή και να συνδεθούν με τις ασύρματες βάσεις φόρτισής τους.

Χάρη στον εξαιρετικά ελαφρύ σχεδιασμό τους, μπορούν να πετάξουν μπροστά από το AI:Trail, καταναλώνοντας συγκριτικά λίγη ενέργεια και να φωτίζουν το δρόμο ή το μονοπάτι μπροστά του, αντικαθιστώντας έτσι πλήρως τους προβολείς. Εάν είναι επιθυμητό, οι ενσωματωμένες κάμερες παρέχουν εικόνα βίντεο που μπορεί να μεταδοθεί μέσω Wi-Fi και να προβληθεί στην οθόνη μπροστά από τον οδηγό, μετατρέποντας τα Pathfinders σε μάτια στον ουρανό. Οι επιβάτες απλά χρησιμοποιούν λογισμικό ελέγχου στα smartphones τους προκειμένου να καθορίσουν την επιθυμητή λειτουργία τους.

Η καμπίνα διαθέτει θέσεις για τέσσερις επιβάτες, ενώ περιβάλλεται από κρύσταλλα τα οποία παρέχουν απρόσκοπτη ορατότητα. Ακόμη, απουσιάζουν οι μεγάλες οθόνες για την παρακολούθηση βίντεο με τον λόγο να έγκειται στην επιθυμία της Audi οι επιβάτες να εστιάζουν στο περιβάλλον.

Η περιφερειακή ορατότητα θυμίζει ελικόπτερο, μιας και το παρμπρίζ διπλώνει γύρω από το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, με τους επιβάτες να έχουν ανεμπόδιστη θέα του δρόμου ή του μονοπατιού τόσο προς τα εμπρός όσο και προς τα πλάγια.

Τέλος, τόσο το παρμπρίζ όσο και η πόρτα του χώρου αποσκευών ανοίγουν διάπλατα, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε μεγάλους χώρους αποθήκευσης που διαθέτουν ιμάντες για την ασφαλή μεταφορά των αντικειμένων στο ταξίδι. Στον πίσω προφυλακτήρα υπάρχει ένα άλλο ξεχωριστό διαμέρισμα για λερωμένα αντικείμενα, όπως ορειβατικά παπούτσια, εξοπλισμός αναρρίχησης ή για βρεγμένα ρούχα

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...