Το ηλεκτρικό σπορ SUV της Cupra

306 ίπποι από δύο μοτέρ για το Tavascan Concept

  • -
  • -

Μετά το Formentor, ένα υβριδικό SUV που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το 2020, η Cupra παρουσιάζει το αμιγώς ηλεκτρικό Tavascan. Ένα μεγάλο coupe SUV μηδενικών ρύπων, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα ως πρωτότυπο στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης.

Με σπορ σχεδίαση και βασιζόμενο στην ηλεκτρική πλατφόρμα ΜΕΒ του Ομίλου Volkswagen, το Tavascan συνδυάζει τις διαστάσεις ενός SUV με τη σιλουέτα ενός coupe και μας δείχνει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει σχεδιαστικά η θυγατρική της Seat τα επόμενα χρόνια.

Το Tavascan (δανείζεται το όνομά του από ένα χωριό στα Πυρηναία) κάνει χρήση δύο ηλεκτρικών μοτέρ, ενός σε κάθε άξονα. Η συνδυαστική τους ισχύς ανέρχεται σε 306 ίππους και η αυτονομία από τις μπαταρίες 77 kWh στα 450 km. Το τετρακίνητο SUV χρειάζεται λιγότερο από 6,5 sec για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h.

Στο εμπρός μέρος του ηλεκτρικού SUV ξεχωρίζει το φωτιζόμενο λογότυπο της Cupra που είναι τοποθετημένο χαμηλά. Η σχεδίαση έχει ως στόχο όχι μόνο την δυναμική εμφάνιση αλλά και την αεροδυναμική απόδοση του Tavascan. Το πίσω φως καλύπτει όλο το πλάτος του αμαξώματος και περιλαμβάνει το σήμα της Cupra. Χωρίς πολλούς διακόπτες, χάρη στη μεγάλη οθόνη αφής 13 ιντσών, το εσωτερικό του ηλεκτρικού SUV προσφέρει άνεση σε οδηγό και επιβάτες. Ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων, με οθόνη διαγωνίου 12,3 ιντσών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...