Plug in υβριδικές εκδόσεις για τα Kia XCeed και Ceed Sportswagon

Με 1.6 βενζίνης, ηλεκτρικό μοτέρ 60 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία 60 km

  • -
  • -

Η υβριδική τεχνολογία «χτυπά» την πόρτα της οικογένειας Ceed. Από τις αρχές του 2020 θα είναι διαθέσιμες στην Ευρώπη οι plug-in hybrid εκδόσεις του νέου crossover XCeed και του station Ceed Sportswagon. Τα δύο υβριδικά μοντέλα θα κατασκευάζονται στη Zilina της Σλοβακίας, με το ηλεκτροκινητήρα και τις μπαταρίες να καλύπτονται από τη γνωστή 7ετή εργοστασιακή εγγύηση της Kia.

Το υβριδικό σύστημα των XCeed και Ceed Sportswagon περιλαμβάνει τον ατμοσφαιρικό βενζίνης 1.6 GDI, ένα ηλεκτρικό μοτέρ 60 ίππων και μπαταρία πολυμερών λιθίου, χωρητικότητας 8,9 kWh. Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος είναι 141 ίπποι και η ροπή 265 Nm. Κιβώτιο είναι το 6τάχυτο διπλού συμπλέκτη DCT, το οποίο υπόσχεται μειωμένη απώλεια ενέργειας σε σχέση με ένα CVT.

KATEBΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 69 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPAD

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 69 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Το υβριδικό XCeed θα ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 11 sec και το Ceed Sportswagon σε 10,8 sec. Η εκτιμώμενη αυτονομία με αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας είναι 60 km, ενώ οι τιμές για τις εκπομπές CO2 θα ανακοινωθούν λίγο πριν την έναρξη πωλήσεων.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ KIA CEED, CEED GT ΚΑΙ PROCEED

Η μπαταρία είναι τοποθετημένη δίπλα στο ρεζερβουάρ καυσίμου των 37 lt., κάτω από τα πίσω καθίσματα. Ο χώρος αποσκευών περιορίζεται στα 291 lt. για το XCeed και στα 437 lt. για το Ceed Sportswagon.

Στον εξοπλισμό ασφαλείας περιλαμβάνεται το σύστημα Virtual Engine Sound, το οποίο ενεργοποιείται στην ηλεκτρική λειτουργία των αυτοκινήτων και παράγει έναν ήχο που ειδοποιεί πεζούς και άλλους χρήστες του δρόμου. Στάνταρ είναι το σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8 ιντσών, ενώ προαιρετικά θα προσφέρεται η μεγάλη οθόνη των 10,25 ιντσών με το σύστημα τηλεματικής UVO Connect.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...