Αυτή είναι η Bugatti Centodieci

Θα παραχθούν μόλις 10 μονάδες οι οποίες έχουν ήδη πουληθεί

  • -
  • -

To συναρπαστικό design και οι εντυπωσιακές επιδόσεις συνιστούν τον φιλοσοφικό πυρήνα της Bugatti για σχεδόν 110 χρόνια. Σήμερα, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει πιστή στην… ιδρυτική διακήρυξή της μέσω της αποκάλυψης μιας ειδικής έκδοσης, της Bugatti Centodieci (στα ιταλικά σημαίνει 110).

«Με την Centodieci αποτίνουμε φόρο τιμής στο μοντέλο EB110 το οποίο κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1990 και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της μακροχρόνιας ιστορίας μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Bugatti, Stephan Winkelmann.

Πηγή τροφοδότησης του μοντέλου είναι ο W16 κινητήρας των 8,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 1.600 ίππους στα 7.000 rpm. Η επιτάχυνση από τα 0 στα 100 km/h αποτελεί υπόθεση μόλις 2,4 δευτερολέπτων, το 0-200 km/h είναι εφικτό σε 6,1 δευτερόλεπτα, ενώ το 0-300 km/h δεν απαιτεί περισσότερα από 13,1 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά την τελική ταχύτητα αυτή είναι αρκετά μικρότερη της Chiron, μιας και έχει περιοριστεί ηλεκτρονικά στα 380 km/h.

Κατασκευασμένη προς τιμήν της EB110, το νέο μοντέλο δεν θα μπορούσε παρά να υιοθετήσει μια σειρά χαρακτηριστικών σχεδιαστικών στοιχείων, τα οποία, φυσικά, έχουν εκσυγχρονιστεί. Στο «πρόσωπο» της Centodieci, άγρια διάθεση αντανακλούν τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα με λεπτές LED λωρίδες και ενσωματωμένες εισαγωγές αέρα, ενώ τα πλευρά της κοσμούνται από στρογγυλές εσοχές. Στο πίσω μέρος δεσπόζει επιβλητικά μία αεροτομή, με τα φώτα να έχουν διττό ρόλο: να συνιστούν μια εμφανή αναφορά στην ΕΒ110, αλλά και ένα εντυπωσιακό νεωτεριστικό στοιχείο.

Όσον αφορά τα χρώματα, οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν το αγαπημένο τους. Βέβαια, η παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 10 αντίτυπα, τα οποία θα παραχθούν στο… χέρι στο Molsheim της Γαλλίας και έχουν ήδη εξαντληθεί. Όσον αφορά την τιμή της Centodieci, αυτή θα αντιστοιχεί σε 8.000.000 ευρώ.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...