Volkswagen T-Roc Cabriolet: Θέτει νέους κανόνες

Η εμπορική πορεία του μοντέλου θα εκκινήσει την Άνοιξη του 2020

  • -
  • -

Μία νέα κατηγορία στα SUV εγκαινιάζει η Volkswagen μέσω της παρουσίασης του T-Roc Cabriolet, το οποίο συνιστά το πρώτο «ανοικτό» μικρομεσαίο όχημα ελευθέρου χρόνου. To μοντέλο θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ενώ η εμπορική του πορεία θα εκκινήσει την Άνοιξη του 2020 και θα παράγεται στο Osnabruck της Γερμανίας.

Το καινοτόμο SUV αντλεί έμπνευση τόσο από το VW Beetle όσο και το Golf Cabriolet και ως εκ τούτου θα εξοπλίζεται με μια μαλακή οροφή υψηλής ποιότητας, η οποία θα ανοίγει σε μόλις εννέα δευτερόλεπτα. Ακόμη ο οδηγός θα μπορεί να «απομακρύνει» την οροφή και εν κινήσει, σε ταχύτητες έως και 30 km/h, χάρη σε έναν ηλεκτροϋδραυλικό μηχανισμό, είτε με το πάτημα ενός κουμπιού, είτε εντός του αυτοκινήτου μέσω του κλειδιού.

Διατίθεται σε δίθυρο αμάξωμα, με τις διαστάσεις του να αποτυπώνονται σε 4.268 mm μήκος, πλάτος 1.811 mm και ύψος 1.522 mm. Ο χώρος αποσκευών –με την οροφή κλειστή- έχει όγκο 284 λίτρα, ήτοι 131 λίτρα λιγότερα συγκριτικά με το πεντάθυρο συμβατικό T-Roc (415 λίτρα).

Το T-Roc Cabriolet θα διατίθεται αποκλειστικά ως προσθιοκίνητο και θα τροφοδοτείται από τον τρικύλινδρο χιλιάρη TSI των 115 ίππων (200 Nm) ο οποίος θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ή τον τετρακύλινδρο 1,5 TSI των 150 ίππων (250 Nm), ο οποίος θα συνεργάζεται με επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Σε περίπτωση ανατροπής του οχήματος, οι επιβάτες είναι προστατευμένοι χάρη στο πτυσσόμενο ρολ μπαρ προστασίας, πίσω από τα προσκέφαλα των καθισμάτων. Επιπροσθέτως, θωράκιση προσφέρει το ενισχυμένο πλαίσιο παμπρίζ, καθώς και μια ποικιλία επεμβάσεων στις πόρτες, το πάτωμα και το σάσι.

Αναφορικά με τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, την εμφάνισή τους κάνουν το Front Assist (αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση ανάγκης και αναγνώριση πεζών), το Automatic Post-Collision Braking (αυτόματο φρενάρισμα μετά την εμπλοκή σε ένα ατύχημα) και το Lane Assist (διατήρηση στη σωστή λωρίδα).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...