Νέο Rezvani Tank: Το ισχυρότερο SUV στον κόσμο! (video)

Αποδίδει πάνω από 1.000 ίππους και εξοπλίζεται με χειρολαβές με ηλεκτροσόκ, σειρήνες και άλλα συστήματα που το καθιστούν απόρθητο

  • -
  • -

Τη δεύτερη γενιά του σκληροπυρηνικού, ακραίου SUV μοντέλου της, Tank, παρουσίασε η Rezvani, ορίζοντας ως τιμή εκκίνησης τα 138.463 ευρώ (155.000 δολάρια).

Η κορυφαία έκδοση, μάλιστα, κοστίζει 311.959 ευρώ (349.999 δολάρια) και τροφοδοτείται από τον ίδιο supercharged 6.2-liter V8 που χρησιμοποιεί και το Dodge Demon. Στην περίπτωση του νέου Rezvani Tank, ωστόσο, το μοτέρ έχει υποβληθεί σε επεμβάσεις που του επιτρέπουν να αποδίδει περισσότερους από 1.000 ίππους και 1180 Nm ροπής. Ορμώμενη από τις παραπάνω επιδόσεις η καλιφορνέζικη φίρμα δεν διστάζει να το χαρακτηρίσει ως το «ισχυρότερο SUV παραγωγής στον κόσμο».

Για όσους αναζητούν πιο γήινες επιδόσεις, υπάρχει ένα δίλιτρο τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ (285 ps), ένα ατμοσφαιρικό V6 των 3,6 λίτρων (285 ps), ένας βενζινοκινητήρας V8 των 6,4 λίτρων (500 ps) και ένας V6 diesel των 3,0 λίτρων (285 ps).

Το εσωτερικό κοσμείται από χειροποίητες δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα (κλιματιζόμενα) και την οροφή και κεντρική οθόνη αφής των 7,9 ιντσών, ενώ υπάρχει διαθέσιμο και το προαιρετικό ηχοσύστημα της Focal.

Τέλος, τις ανάγκες για απόλυτη θωράκιση εξυπηρετεί η έκδοση Tank Military Edition, μέσω –μεταξύ άλλων- της θερμικής κάμερας νυχτερινής όρασης FLIR, αλεξίσφαιρου τζαμιού, προστατευόμενου ντεπόζιτου βενζίνης και ψυγείου, ενισχυμένης ανάρτησης και σειρήνων. Ακόμη μια σειρά καμερών παρακολουθούν διαρκώς τι συμβαίνει στο περιβάλλοντα χώρο και στέλνουν εικόνα στο δίκτυο, ενώ απόρθητο καθιστούν το Tank και κάποιες χειρολαβές με ηλεκτροσόκ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...