500 PS και 900 κιλά για το «Θηρίο» της Rezvani

Beast Alpha το όνομά του και το δικαιολογεί με τις επιδόσεις και την αισθητική του

  • -
  • -

Η ώρα της αποκάλυψης του Rezvani Beast Alpha έφτασε με το σεντόνι να πέφτει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles. Οι μοναδικές πόρτες Sidewinder που ανοίγουν προς τα εμπρός και αποτελούν σήμα κατατεθέν του μοντέλου και της εταιρείας, αποκαλύπτουν ένα την πιο πολυτελή πλευρά του συγκεκριμένου supercar για τα δεδομένα της εταιρείας και σε σχέση με την απλή εκδοχή του.

Το «Θηρίο» φοράει ένα 4κύλινδρο κινητήρα της Honda 2,4 λίτρων με απόδοση 500 ίππων. Με το βάρος του αυτοκινήτου να περιορίζεται στα 900 κιλά, η επιτάχυνση 0-60 mph (0-96 km/h) ολοκληρώνεται σε μόλις 3,2 sec σε συνδυασμό με το προαιρετικά διαθέσιμο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 282 km/h. Το βασικό χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο χρειάζεται για την ίδια διαδικασία 3,5 sec.

Σε σχέση με το «απλό» Beast το Alpha έχει αρκετά κοινά στοιχεία κυρίως όσον αφορά το εμπρός μέρος. Ωστόσο, η πρώτη κολόνα «οδηγεί» σε μια σκληρή οροφή που αφαιρείται. Στο εσωτερικό οι επενδύσεις είναι από ακριβό δέρμα και αλκαντάρα και σε αντίθεση με το σπαρτιάτικο Beast το Alpha διαθέτει αερόσακο, ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό και σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto.

Για την κατασκευή του η εταιρεία πάτησε σε ένα αλουμινένιο monocoque πλαίσιο της Lotus. Τέλος το Rezvani Beast Alpha διακρίνεται για τις συμπαγείς διαστάσεις του με το μήκος του να είναι 4.145 mm και το ύψος του μόλις 1.105 mm.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...