Το όνομά της: Lotus Evija!

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό hypercar της βρετανικής εταιρείας είναι γεγονός

  • -
  • -

Μέχρι πρότινος, γνωρίζαμε μόνο την κωδική ονομασία: Type 130. Σήμερα, η Lotus “βάφτισε” το νέο της hypercar Evija, κρατώντας το γράμμα “Ε” για ακόμα μια φορά (παλιότερα μοντέλα: Esprit, Europa, Elan, Elise, Eclat, Elite, Excel, Exos, Exige, Evora και Eleven).

Εκτός όμως από την ανακοίνωση του ονόματος, η Lotus δημοσίευσε και ένα βίντεο 15 sec, που δεν αποκαλύπτει πολλά, αλλά διακρίναμε το μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα, τα κουμπιά που ελέγχουν το “κιβώτιο ταχυτήτων” και τον πίνακα οργάνων.

Να θυμίσουμε ότι μόνο 130 μονάδες θα κατασκευαστούν και αποτελεί αφενός το πρώτο ηλεκτρικό της εταιρείας αφετέρου το πρώτο -μετά από το 2008- που αποδίδει πάνω από 1.000 ίππους. Η αυτονομία του μοντέλου είναι 402 km και το ηλεκτρικό σύνολο έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τους μηχανικούς της Williams. Αναμένεται να είναι πιο χαμηλό και πιο φαρδύ από την Evora, ενώ θα γίνει εκτενής χρήση ανθρακονήματος για τη μείωση του βάρους. 

Αν και θα περίμενε κανείς ότι η Lotus θα δείξει το νέο της μοντέλο στο επερχόμενο Goodwood Festival of Speed, αλλά τελικά μόνο μια… μικρή γεύση από αυτό θα δίνει στους περαστικούς. Συγκεκριμένα, η νέα Evija θα αποκαλυφθεί στις 16 Ιουλίου σε εκδήλωση στο London, ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει το 2020.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...